Seitsemän karvaista 200-kiloista mullikkaa hortoili Maarianhaminan keskustassa – ”Ensimmäinen reaktio oli, että hyvää juhannusta sitten vaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Seitsemän karvaista 200-kiloista mullikkaa hortoili Maarianhaminan keskustassa – ”Ensimmäinen reaktio oli, että hyvää juhannusta sitten vaan”

Eläimet kiertelivät Maarianhaminan keskustassa noin 1,5 kilometrin matkan.

20.6.2020 19:26

Lauantaiaamuna Maarianhaminan keskustassa liikkuneita kohtasi odottamaton näky. Vastaan saattoi köpötellä seitsemän noin 200-kiloista ylämaankarjan mullikkaa ja hiehoa, jotka olivat aamusta lähteneet karkuteille aitauksestaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ålands Tidningen.

Ålands Tidningenin mukaan eläinten kulkureitti oli Mariebadin luota Storagatanille ja edelleen Ålandsvägenille.

Eläimet ehtivät liikkua niiden omistajan Dick Gustafssonin mukaan kaupungin alueella noin 1,5 kilometrin matkan ennen kuin ne saatiin palautettua aitaukseensa.

Gustafsson sanoi Ilta-Sanomille, että on vielä epäselvää, miksi eläimet lähtivät aitauksestaan ”tutkimusmatkalle” kaupungin keskustaan. Gustafsson arvelee, että ne ovat saattaneet pelästyä jotakin.

– Onneksi ne eivät ole vihaisia eivätkä aggressiivisia. Eikä liikenteellekään koitunut haittaa tai vaaraa, koska lauantaiaamuna liikennettä oli niin vähän, puhelimitse tavoitettu Gustafsson sanoi.

– Ja oli hyvä, että eläimet pysyivät teillä eivätkä menneet talojen pihoille tai puistoon. Sieltä niitä olisi ollut paljon hankalampi saada pois. Lauma pysyi myös kasassa koko ajan, Gustafsson lisäsi.

Gustafsson kertoi, että eläimet panivat välillä oikein kunnolla juoksuksi.

– Ne ilmeisesti pelkäsivät asvalttia sorkkiensa alla.

Täysikasvuisella ylämaankarjan naudalla on komeat sarvet ja villava karva. Laji tunnetaan hyvänä lihakarjana.

Eläimet olivat viime vuoden vasikoita eli eivät vielä täysikasvuisia. Täysikasvuisen lehmän elopaino nousee 500–600 kiloon ja sonnin jopa 800–900 kiloon.

Teuraskypsäksi laji tulee noin 2–3 vuoden iässä.

Gustafsson kasvattaa noin 200:aa ylämaankarjan nautaa ja noin 2 000:ta lammasta – muun muassa oman ravintolatoimintansa Ulfsby Gårdin tarpeisiin.

Gustafsson sanoo saaneensa tiedon eläinten karkumatkasta poliisilta. Hänelle soitti myös yksityishenkilö samasta asiasta.

– Ensimmäinen reaktio ja ajatus oli, että hyvää juhannusta sitten vaan, Gustafsson nauroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?