Bussikuski jätti 9-vuotiaan tytön pysäkille, koska käteinen ei kelpaa – äiti löysi tyttärensä tuntia myöhemmin itkuisena ja peloissaan

Äiti löysi itkuisen tytön vieraalta pysäkiltä.

HSL suosittelee, että korona-aikana kuljettajat eivät myy bussilippuja.

18.6.2020 16:43

Helsingin Kannelmäessä asuva äiti sai keskiviikkona hätäisen puhelun 9-vuotiaalta tyttäreltään. Äiti oli vienyt tytön kaverin luo Kuninkaantammeen. Tytön suunnitelmissa oli tulla bussilla kotiin Kannelmäkeen.

– Tyttö ehti sanoa, että akku loppuu. Olen pysäkillä. Bussikuljettaja ei ottanut kyytiin.

Tytöllä ei ollut muuta kuin käteistä rahaa. Kuljettaja ei huolinut käteistä, sillä ohjeistuksen mukaan korona-aikana lippua ei voi ostaa käteisellä. Kuljettaja jätti tytön pysäkille.

Kuljettaja sanoi, että lipun voi ostaa R-kioskilta, lippuautomaatilta tai mobiilisovelluksen avulla.

Äiti lähti etsimään tyttöä Kuninkaantammen alueelta. Puhelinyhteydet eivät toimineet, kun tytön puhelimesta oli akku loppu. Äiti ei voinut kysyä, millä pysäkillä tyttö oli.

Äiti etsi tyttöä kaverin asunnon läheltä. Tyttöä ei näkynyt. Sitten äiti näki kaukaa bussi 43:n tulevan. Hän lähti autollaan seuraamaan bussia.

Hän näki 9-vuotiaan tytön yhdellä pysäkillä. Tyttö oli odottanut äitiä tunnin vieraassa ympäristössä.

– Tyttö oli itkuinen, janoinen ja peloissaan. Hän ei ollut syönyt moneen tuntiin ja oli tulossa kotiin syömään.

Tyttö kertoi jälkeenpäin äidille, että hän ajatteli lähteä kävelemään kotiin. Hän olisi kysynyt matkan varrella ihmisiltä, miten pääsee Kannelmäkeen.

– Miten olisi voinut käydä, jossa pieni tyttö olisi yksin lähtenyt vieraaseen ympäristöön. Hänellä ei ollut puhelinta eikä mitään, jolla ottaa yhteyttä kotiin, äiti miettii kauhuissaan.

Äiti ihmettelee bussikuljettajan toimintaa. Kuninkaantammen alueella ei ole lippuautomaattia eikä kioskia, josta voisi hankkia bussilipun.

Helsingin Bussiliikenteen tuotantopäällikkö Timo Vähäkoski pahoittelee tapahtunutta.

Vähäkoski sanoo, että kuljettaja on noudattanut tiukasti ohjeita. HSL suosittelee, että korona-aikana kuljettajat eivät myy bussilippuja. Toisaalta on ohjeena, että ilman lippua ei saa matkustaa.

– Lapsen kohdalla voi joustaa. Kuljettaja voi myydä bussilipun.

Kuljettaja on saanut palautetta toiminnastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?