Alkot, kaupat, julkiset... Katso juhannuksen poikkeus­aikataulut tästä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Alkot, kaupat, julkiset... Katso juhannuksen poikkeus­aikataulut tästä

Julkaistu: 17.6. 16:00, Päivitetty 18.6. 9:28

Keskikesän juhla vaikuttaa kauppojen ja palvelujen aukioloaikoihin. Katso tästä, mitkä paikat ovat auki juhannuksena.

Ilta-Sanomat kokosi yhteen tärkeimmät poikkeusaikataulut, joihin juhlijoiden kannattaa varautua ennalta.

Alko

Alkot palvelevat juhannusta edeltävänä torstaina kello 9–21 ja juhannusaattona kello 9–12. Juhannuspäivänä Alkon myymälät ovat suljettu.

Seuraavan kerran Alko avautuu maanantaina.

Apteekit

Moni isommista apteekeista palvelee juhannuksen läpi normaalein tai poikkeuksellisin aukioloajoin. Pienemmät apteekit saattavat olla suljettuna.

Oman lähiapteekin aukioloajat voi tarkistaa apteekki.fi-sivustolta.

Posti

Postin omat myymälät palvelevat torstaina kello 18 asti. Perjantaina ja lauantaina myymälät ovat suljettuina. Poikkeuksena on Helsingin pääposti, joka on avoinna juhannusaattona kello 12 asti.

Postia ei jaeta perjantaina lukuun ottamatta Postin varhaisjakelussa jaettavia sanomalehtiä. Paketteja kuitenkin toimitetaan juhannusaattona 19.6. avoinna oleviin noutopisteisiin ja automaatteihin suurimmissa kaupungeissa.

Pankit

Pankit ovat suljettuna juhannusaattona perjantaina.

Kaupat

Kauppojen aukioloajat vaihtelevat. Kaupat voivat nykyisin itse päättää, miten ne ovat auki juhannuksena.

S-ryhmän kaupat ovat avoinna juhannusaattona. Valtaosa niistä on avoinna myös juhannuspäivänä lauantaina. Tarkemmat aukioloajat voi tarkistaa S-ryhmän verkkosivuilta.

Keskon kaupat palvelevat juhannuksena laajasti läpi koko maan. K-Supermarketit, K-Citymarketit, K-Marketit ja Neste K:t palvelevat myös pyhäpäivänä.

– Yöttömän yön ostoksille voi lähteä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa, joista löytyy 24 h auki olevia kauppoja. Verkkokaupan kapasiteettia on lisätty, joten toimitusaikoja on vielä monissa kaupoissa loppuviikolle, K-Citymarketin ketjujohtaja Ari Sääksmäki kertoo tiedotteessa.

Yksittäisten myymälöiden aukiolot voi tarkistaa K-ruokakaupan verkkosivuilta.

Myös Lidl kertoo verkkosivuillaan palvelevansa asiakkaitaan läpi juhannuksen. Tarkat aukioloajat voi varmistaa Lidlin verkkosivuilta.

Junat

Junat noudattavat torstaina perjantain aikatauluja ja perjantaina lauantain aikatauluja muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Juhannuspäivänä lauantaina junat kulkevat sunnuntain aikataulun mukaan.

Matkahuolto

Juhannus tuo muutoksia bussiaikatauluihin. Erityisesti juhannusaaton iltana perjantaina 19.6. sekä juhannuspäivänä lauantaina 20.6. vuoroja liikennöidään rajoitetusti osan vuoroista jäädessä kokonaan ajamatta. Bussiliput ja bussien aikataulutiedot juhannuksen poikkeukset mukaan lukien saa Matkahuollosta.

Kaupunkien lähiliikenne

Myös kaupunkien lähiliikenteessä on juhannusviikolla poikkeusaikatauluja.

Pääkaupunkiseudulla HSL liikennöi juhannusaaton aattona normaalin arkitorstain tapaan. Lähijunat liikennöivät kuitenkin juhannusaaton vastaisena yönä perjantain ja lauantain välisen yön tapaan. Juhannusaattona perjantaina HSL liikennöi tämänhetkisen lauantain aikataulun mukaan. Juhannuspäivänä lauantaina ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Turun seudulla perjantaina 19.6. liikennöidään lauantaiaikatauluin yöliikenne mukaan lukien. Lauantaina 20.6. liikennöidään pyhäaikatauluin. Myös yölinjat ajetaan. Sunnuntaina 21.6. liikennöidään pyhäaikatauluin.

  Tampereen seudulla perjantaina 19.6. kaikki linjat liikennöivät sunnuntain aikatauluilla kello 14 asti. Linjat 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, ja 17 jatkavat sunnuntain aikatauluilla koko päivän. Linjat 4Y, 40, 50, 70Y ja 80Y jatkavat poikkeusaikatauluin. Muut linjat eivät liikennöi kello 14 jälkeen.

  Lauantaina 20.6. linjat 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9 ja 17 liikennöivät sunnuntain aikatauluilla. Linjoilla 4Y, 40, 50, 70Y ja 80Y on poikkeusaikataulut. Muut linjat eivät liikennöi.

  Oulussa perjantaina 19.6. ajetaan lauantaivuorot siten, että kello 14 ja sen jälkeen lähteviä vuoroja ei ajeta. Lauantaina 20.6. ei liikennöidä. Sunnuntaina 21.6. ajetaan sunnuntaivuorot.

  Jyväskylässä julkinen liikenne jää juhannusaattona kello 13 liikennöintitauolle, joka kestää juhannuspäivän yli. Julkinen liikenne jatkuu sunnuntaina, jolloin ajetaan tavalliseen tapaan sunnuntaiaikataulujen mukaisesti.

  Muiden kaupunkien liikenteen aikataulut voi varmistaa kyseisen kaupungin joukkoliikenteen verkkosivuilta.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?