Jyrki Lehtolan kolumni: Alkukesän kirjarovio lupaa lämmintä loppukesää - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jyrki Lehtolan kolumni: Alkukesän kirjarovio lupaa lämmintä loppukesää

Perussuomalaisäijät pelästyivät muistettuaan, että naisilla on nykyään äänioikeus. Yhtäkkiä kukaan niistä ei ollutkaan lukenut kirjaa, josta oli tullut virus, jonka takia äijät pesivät käsiään, kirjoittaa Jyrki Lehtola.

12.6.2020 8:00

”Sen tuloksena on ollut Jürgen Habermasin tarkoittamaa ’elämismaailman kolonisaatiota’ ja Herbert Marcusen teoksessaan Yksiulotteinen ihminen viittaamaa ’totaalisen hallinnon kieltä’.” (Jukka Hankamäki: Totuus kiihottaa)

EI OLE TOTTA! Samaa roskaa, mitä Ano Turtiainen suoltaa!

Maanantaina perussuomalaisten toimistossa seisoskeli neljä äijää peniksineen, koska ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi tohtori Hankamäen tutkimuksen, joka ei ollut tutkimus, vaan kasvoille räjähtävä pamfletti.

Tiedotustilaisuuden jälkeen penisäijiä ehkä vähän harmitti, ettei kirjaa huomioitu, kun valistuneilla oli kiire kertoa toisilleen, mitä mieltä ne olivat Vanhasen Matista.

Keskiviikkona joku oli viimein selaillut kirjaa sen verran, että somessa alkoi kiertää siitä muutama syväongelmainen sitaatti, jossa Hankamäki kompastuu ensin Platonin naishalveksuntaan ja raivoaa sitten mudassa maaten naisille, että te kaadoitte mut.

Perussuomalaisäijät pelästyivät muistettuaan, että naisilla on nykyään äänioikeus. Yhtäkkiä kukaan niistä ei ollutkaan lukenut kirjaa, josta oli tullut virus, jonka takia äijät pesivät käsiään. Lopulta Perustan varapuheenjohtaja Matias Turkkila pahoitteli, että kirjaan oli päässyt ”alatyylisiä ilmaisutapoja”, vaikka ongelma oli pahasti tulehtuneessa ajattelussa, joka ei ollut saanut hoitoa ajoissa.

 Kun muita ei tullut, Hankamäki alkoi kännisomettamisen sijasta kirjoittaa pamflettia, jota luuli tutkimukseksi, kun ei ollut ketään sanomassa, että Jukka kulta, ei oo tutkimus.

Hankamäen 420-sivuisesta kirjasta noin 60 sivua on paikoitellen tarkkanäköistä, oivaltavaa ja sivistynyttä kulttuuri- ja aikalaiskritiikkiä. Vastaavaa harjoitettiin ennen vasemmalta, jossa energia kuluu nykyään ajattelun sijasta siihen, että jaetaan twiittejä toisten twiiteistä.

Sellaisesta syntyy helposti itsetyytyväinen ja vieraantunut maailmankuva, joka ajaa syrjäytyneen etsimään itselleen uutta kotia. Siksi perussuomalaiset ovat käyttäneet vasemmistolaista retoriikkaa, ja siksi yliopistomaailmasta poissuljettu Simone Weil-tutkija löysi kodin perussuomalaisista.

Sitten Hankamäki päätti pitää uudessa kodissaan bileet. Kun muita ei tullut, Hankamäki alkoi kännisomettamisen sijasta kirjoittaa pamflettia, jota luuli tutkimukseksi, kun ei ollut ketään sanomassa, että Jukka kulta, ei oo tutkimus.

Ulkopuolisuus kasvattaa vainoharhaa, jolloin maailman viat nähdään vain toisissa, joiden kuvitellaan vieneen itseltä jotain: maahanmuuttajissa, kaupunkilaisherroissa, mediassa ja naisissa.

Tässä kierteessä vainoharhaisuus lisää ulkopuolisuuden tunnetta. Silloin olisi saatava edes jostain huomiota yksinäisyydessä eksyneille ajatuksilleen. Siksi meillä on rasismia vastustanutta marxistifilosofi Herbert Marcusea siteeraava tohtori, joka niksahti kiihottamaan rasismiin ja syrjintään sekä tohtorin puolue, joka ei pelästynyt omakuvaansa, vaan sitä, että pahus, tuli tehtyä strateginen virhe.

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?