Useita rakennuksia tulessa Jämsässä – terveydelle haitallista savua leviää ympäristöön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Useita rakennuksia tulessa Jämsässä – terveydelle haitallista savua leviää ympäristöön

Jätteenkäsittelylaitoksella palaa useampi rakennus. Ihmisiä Myllymäen ja Pääskysmäen alueella kehotetaan pysymään sisätiloissa, sulkemaan ilmanvaihto ja ikkunat sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

Jämsässä sijaitsevalla jätteenkäsittelylaitoksella syttyi tulipalo aamupäivällä.

10.6.2020 13:33 | Päivitetty 10.6.2020 14:40

Jämsän Myllyharjuntiellä sijaitsevalla jätteenkäsittelylaitoksella palaa suuri hakekasa, josta tuli on levinnyt viereiseen varastorakennukseen sekä murskainhalliin. Pelastuslaitos sai Jämsän Myllyharjuntielle suuren tulipalohälytyksen keskiviikkona kello 10.44. Keskisuomalaisen mukaan osoitteessa Myllyharjuntie 18 sijaitsevan Erkki Salminen Oy:n tontilla on tulessa useita rakennuksia.

Palopäällikkö Riku Lehtisen mukaan paloalueella on 3000 tonnia paperia ja muovia. Paloa on paikalla sammuttamassa 23 yksikköä.

Tehtävän tiedotuspäällikön Pinja Hännikäisen mukaan palo on saatu rajattua syttyneiden rakennusten alueelle. Palo kytee Hännikäisen mukaan ainakin huomiseen saakka.

Erkki Salminen Oy:n toimitusjohtaja Jussi Konttila kertoo Keskisuomalaiselle, että palo ei ole levinnyt alueen toimistotiloihin. Pelastuslaitos suojelee palamattomia rakennuksia.

Konttilan mukaan alueelle ei sankan savun takia pääse vielä arvioimaan tarkempia vahinkoja. Palon syttymissyyksi epäillään murskaimesta lentänyttä kipinää.

Pelastuslaitos on antanut vaaratiedotteen, jonka mukaan alueella on terveydelle vaarallista savua ilmassa. Ihmisiä Myllymäen ja Pääskysmäen alueella kehotetaan pysymään sisätiloissa, sulkemaan ilmanvaihto ja ikkunat sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?