Lupaavaa kuhertelua! Nämä Korkea­saaren eläimet ovat jo saaneet jälki­kasvua – katso lutuinen video - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lupaavaa kuhertelua! Nämä Korkea­saaren eläimet ovat jo saaneet jälki­kasvua – katso lutuinen video

Julkaistu: 6.6. 16:38

Lupaavaa kevätkuhertelua on Korkeasaaren mukaan esiintynyt tarhan eläinlajien keskuudessa laajemminkin. Lapsikatraiden odotetaan paisuvan kesän mittaan.

Kesä on rantautunut Kruunuvuorenselälle mukanaan kahdentoista eri lajin jälkikasvua Korkeasaaren eläintarhaan.

Kelien lämmetessä jotkut otuksista ovat saaneet perheenlisäystä ensimmäistä kertaa tarhaan saapumisensa jälkeen. Trooppisissa taloissa äärimmäisen uhanalaiset balinkottaraiset odottavat jo vuoden kolmatta poikuettaan. Korona-ajaksi suljettujen porttien takana pyöräyttivät esikoislapsensa niin ikään harjasgekot ja turkoosipikkugekot.

Korkeasaaren perjantaina julkistaman tiedotteen mukaan ahkerimmin tarhassa ovat lisääntyneet punaniskakengurut. Ruohosto- ja pensaikkomailla sekä vuoristoalueilla viihtyvien loikkajalkojen perheestä löytyy peräti yksitoista poikasta, joista osa hyppii jo itsenäisesti emonsa pussin ulkopuolella.

Punaniskakengurut ovat olleet Korkeasaaren ahkerimpia lisääntyjiä.

Muita perheenlisäystä saaneita lajeja ovat preerikot, markhorit eli kierteissarvikauriit, maatiaiskanat, marat, kuningasmerikotkat ja davidinhirvet. Kuhertajagasellien kolme vasaa olivat Korkeasaaren mukaan erityisen toivottuja tulokkaita, sillä lisääntyviä gasellilaumoja on eläintarhoissa vain muutamia.

Gasellit ovat Korkeasaaren mukaan kenties eläintarhan arimpia eläimiä. Laji on suojeltu suurimmassa osassa elinaluettaan.

Eläintarhan henkilökunnan havaintojen mukaan lupaavaa kevätkuhertelua on esiintynyt tarhan eläinlajien keskuudessa laajemminkin, ja lapsikatraiden odotetaan paisuvan kesän mittaa entisestään. Muun muassa eteläamerikkalaisen vikunjanaaraan aika on laskettu myöhemmin kesälle.

Korkeasaari muistuttaa, että lisääntyminen on tärkeää eläinten hyvinvoinnille. Jälkipolvet turvaavat lajin jatkuvuuden ja edistävät niiden suojelua. Esimerkiksi peräti yhdeksän kiliä poikineet markhorit kuuluvat tiedotteen mukaan eläintarhojen yhteiseen suojeluohjelmaan. Juuriltaan keskiaasialaiset vuohenpoikaset kiipeilevät Korkeasaaren mukaan jo ketterästi emojensa kanssa jyrkillä rinteillä.

Vastasyntynyt markhor- eli kierteissarvivuohi emonsa kanssa.

Metsäpeurapariskunnalle syntynyt vasa puolestaan pääsee vartuttuaan osallistumaan kotimaiseen luonnonpalautushankkeeseen. Evakkona Vienan Karjalasta Kuusamon korpiin sotien jälkeen levittäytynyt laji luokitellaan Suomessa silmälläpidettäväksi.

Davidinhirvi tutustumassa ympäristöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?