Mustasukkaisuus johti raakaan henki­rikokseen Hämeen­linnassa – mies murhasi fitnessurheilua harrastaneen ex-tyttöystävänsä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mustasukkaisuus johti raakaan henki­rikokseen Hämeen­linnassa – mies murhasi fitnessurheilua harrastaneen ex-tyttöystävänsä

Julkaistu: 5.6. 8:49

Poliisin arvion mukaan mustasukkaisuus johti raakaan murhaan Hämeenlinnassa alkuvuodesta. Mies murhasi ensin entisen tyttöystävänsä ja tappoi sitten itsensä.

Hämeenlinnalaisen kerrostalon rauha järkkyi 20.1.2020.

Talon asukas tuli kauppareissultaan kotiin noin kello 22.30 aikoihin. Hän huomasi, että kerrostalon ensimmäisen kerroksen päätyasunnon oven edessä oli jotain likaa, mahdollisesti kastiketta.

Asukas soitti ovikelloa. Hän odotteli noin viisi minuuttia, mutta kukaan ei tullut avaamaan.

Hän katsoi tarkemmin maahan. Kastike olikin verta.

– Siinä oven edessä oli sitä verta reilusti, se oli niin kuin sellainen lammikko. Sen lammikon vieressä oli puhdas 5 euron seteli. Minä ajattelin aluksi, että tämä on joku pila, mutta ei se sitä ollutkaan, asukas kertoi poliisille.

Hän käveli kotiinsa, ja soitti poliisit Torikadulle, keskustan liepeillä sijaitsevaan kerrostaloon.

Asunto, jonka edustalla verta oli, kuului 24-vuotiaalle naiselle. Naapurien mukaan hän oli asunut asunnossa noin puolen vuoden ajan. Asunnosta ei ollut kuulunut koskaan aikaisemmin häiritsevää ääntä.

Tapahtumailtana näin kuitenkin kävi.

Nainen tuli naapurien mukaan kotiinsa noin kello 22.20. Naapurit näkivät, miten nainen kantoi pyöränsä asunnon sisälle. Alle kymmenen minuutin kuluttua tästä asunnosta kuului ”karmea rääkäisy”. Se oli loppunut yhtä nopeasti kuin se oli alkanutkin.

Soiton jälkeen poliisit saapuivat paikalle.

Poliisit tarkistivat talon takaa, näkyykö asunnossa liikettä. Ei näkynyt.

Asunnosta ei kuulunut ääniä, eikä puhutteluun ja koputukseen vastattu. Poliisi kurkkasi postiluukusta asunnon sisälle. Näky tyrmistytti. Kaksi ihmistä makasi elottomana heti oven edessä.

Asunnon ovi avattiin yleisavaimella. 27-vuotias mies makasi naisen päällä.

Lattialla oli runsaasti verta. Naisen kasvoilla ja kaulalla oli useita viilto- ja pistohaavoja. Asunto oli yleisilmeeltään siisti, eikä siellä ollut eteistä lukuun ottamatta kamppailujälkiä ja veritahroja. Mies ja nainen todettiin kuolleiksi.

Poliisin kuulusteluissa kävi ilmi, että mies ja nainen olivat seurustelleet noin parin vuoden ajan, kunnes he erosivat syksyllä 2019. Naisen ystävän mukaan kaksikko oli myös kihloissa. Pariskunta tapasi toisensa kuntosalilla. Nainen harrasti muun muassa fitness-urheilua. Mies oli tullut Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana, ja hän oleskeli Suomessa tilapäisellä oleskeluluvalla.

Eron jälkeen nainen muutti omaan asuntoon. Todistajien mukaan mies oli kuitenkin ruvennut haikailemaan naisen perään.

Poliisin mukaan mustasukkaisuus oli mitä ilmeisin syynä sille, miksi mies murhasi naisen teräaseella. Sen jälkeen mies tappoi itsensä. Poliisi tutki henkirikosta murhana, koska se oli raaka ja julma.

Poliisin mukaan tekoon ei liity ulkopuolisia henkilöitä. Koska teosta epäilty mies on kuollut, asia ei etene syyttäjälle syyteharkintaan eikä siten myöskään oikeuteen.

Poliisi tiedotti esitutkinnan päättymisestä torstaina.

Henkirikos kuohutti tuoreeltaan tunteita sosiaalisessa mediassa, ja poliisi joutui muun muassa katkaisemaan perättömiltä huhuilta siivet. Poliisi muistutti myös asiallisesta kirjoitustyylistä sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?