Katri Kulmuni ei halunnut vastata Ylelle kohukoulutuksesta – perui, mutta saapuikin haastatteluun yli kolme tuntia myöhässä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katri Kulmuni ei halunnut vastata Ylelle kohukoulutuksesta – perui, mutta saapuikin haastatteluun yli kolme tuntia myöhässä

Valtiovarainministeri esitteli tiistaina hallituksen lisätalousarvioesitystä.

Julkaistu: 3.6. 21:13

Ministeri Katri Kulmuni saapui lopulta jo kerran perumiinsa ohjelman nauhoituksiin kolme ja puoli tuntia myöhässä.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kieltäytyi aiemmin sovitusta Ylen 8 minuuttia -ohjelman haastattelusta sen jälkeen, kun Yle ei suostunut vaatimuksiin keskustelunaiheiden rajoittamiseksi, Yle kertoo.

Ohjelman haastattelu oli sovittu ennen kuin Suomen kuvalehti tiistaina toi julki, että Katri Kulmuni on ostanut 50 000 eurolla esiintymiskoulutusta konsulttiyhtiö Tekiriltä.

Kulmunin erityisavustaja Kari Jääskeläinen otti näkökulmaohjelman tuottaja-toimittajaan Heikki Valkamaan yhteyttä ja pyysi, ettei ministeriltä kysytä esiintymiskoulutuksesta.

Kun Yle kieltäytyi vaatimuksesta, Jääskeläinen ilmoitti useiden puhelinkeskustelujen jälkeen vain kaksi minuuttia ennen kuin nauhoitusten piti alkaa, että ministeri ei tule ohjelmaan.

Muutamaa tuntia myöhemmin Katri Kulmuni päätti osallistua ohjelmaan, ja saapui kolme ja puoli tuntia myöhässä kuvauksiin.

– Minua jännitti myös tuleva kokous, joka meillä oli liittyen Euroopan elpymismekanismiin. Se on edelleen kesken hallituksessa, ja sisältää myös puolueiden välisiä jännitteitä. Joten valmistautuminen siihen vaati myös kapasiteettia. Mutta totta kai poliitikot vastaavat aina kaikenlaisiin kysymyksiin, hän kommentoi alkuperäisestä kieltäytymistään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?