Valtiovarainministeri Katri Kulmuni sai esiintymisvalmennusta kymmeniä tunteja - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katri Kulmuni sai esiintymisvalmennusta kymmeniä tunteja

Katri Kulmuni on saanut mediavalmennusta mm. haastattelutilanteisiin.

Julkaistu: 3.6. 21:07

Viestintätoimisto Tekirin valtiovarainministeri Katri Kulmunille antamista konsulttipalveluista on kertynyt 56 203 euron lasku.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) on käyttänyt viestintätoimisto Tekirin mediavalmennuspalveluja viime vuoden syyskuusta alkaen useiden kymmenien tuntien edestä.

Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina, että Tekirin Kulmunille tarjoamista konsulttipalveluista on kertynyt työ- ja elinkeinoministeriölle sekä valtiovarainministeriölle yhteensä 56 203 euron lasku.

Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, viestintäkonsultti Harri Saukkomaa ei halua kommentoida yksittäistapauksia mutta sanoo yleisellä tasolla, että yksi noin kolmen tunnin mediavalmennussessio maksaa 4 500–5 100 euroa. Se sisältää 3–4 viestintäkonsultin palvelut kolmen tunnin ajalta.

Tällaisia kolmen tunnin valmennuksia mahtuisi Tekirin laskuun kymmenkunta. SK:n mukaan Kulmunille valmennusta on antanut usein Saukkomaa itse. Saukkomaan henkilökohtaisen konsultoinnin tuntihinta on 700 euroa.

Niitä mahtuisi Tekirin laskuun 68 tunnin edestä, eli Kulmuni lienee saanut mediavalmennusta jossain 30–60 tunnin välimaastossa. Keskiarvollisesti se tarkoittaa 3–6 valmennustuntia kuukaudessa.

SK:n mukaan varsinaisen valmennuksen ohella Kulmuni on käyttänyt yksittäisiä konsultointeja ja sparrauksia.

– Yleisellä tasolla konsultoinnissa kyse on siitä, että asiakkaalle saattaa tulla mieleen yksittäisiä pienempiä kysymyksiä, jotka eivät vaadi varsinaista mediavalmennusta, Saukkomaa sanoo.

Saukkomaa sanoo yleisellä tasolla, että asiakkaalle tehdään yleensä valmennusohjelma.

– Teemme valmennusohjelman eri media- ja viestintätilanteisiin kuten puheiden pitämiseen sekä tv-esiintymisiin ja haastatteluihin. Se riippuu, onko asiakkaalla jokin tietty toive, johon häntä valmennetaan. Painotus valmennuksessa on kuitenkin liikkuvassa kuvassa. Että pystyy kertomaan asiat niin kuin itse haluaa, Saukkomaa sanoo.

– Tehtävämme on kertoa valmennettavalle, miten media toimii. Emme kannusta ketään valmennettavaa valehtelemaan tai huijaamaan koskaan mistään, itsekin journalistina työskennellyt Saukkomaa painottaa.

Yhden valmennussession peruskaava on, että keskustelun kautta edetään harjoitustilanteeseen ja lopuksi harjoitus puretaan osiin ja analysoidaan.

– Pyrimme simuloimaan harjoitustilanteet hyvin aidon oloisiksi.

Tekir antaa yleistä mediavalmennusta vuosittain noin 200 henkilölle.

– Heistä vain pieni osa on julkisen sektorin toimijoita, Saukkomaa sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?