Kulmuni: Maksan koulutukset itse takaisin ministeriölle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kulmuni: Maksan koulutukset itse takaisin ministeriölle

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) kertoi, ettei tiennyt viestintäkoulutusten kokonaissummaa.

Julkaistu: 3.6. 19:44

Valtiovarainministeri kertoi Säätytalon portailla päättäneensä maksaa takaisin lähes yli 56 000 euron koulutukset, joista nousi tiistaina kohu.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi keskiviikkona illalla päätyneensä ”kokonaisharkinnan” jälkeen maksamaan itse viestintätoimisto Tekiriltä ostetut koulutukset. Yli 56 000 euron arvoiset koulutukset maksoi työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö.

– Minä maksan itse koko sen koulutuksen, palautan ne rahat työ- ja elinkeinoministeriölle, Kulmuni sanoi toimittajille Säätytalon portailla sen jälkeen, kun hallitus päätti neuvottelut muun muassa maskien käytöstä Suomessa.

Ministerin mukaan hänen tekemässään ”laajemmassa yhteiskunnallisessa harkinnassa” oli kyse ennen kaikkea rahasta. Kulmunin mukaan summan suuruus tuli hänelle yllätyksenä.

– Hallinto on vastannut siitä sopimuksesta. Summan suuruus oli minulle yllätys.

Kysyttäessä Kulmuni tarkensi, ettei hän ole tiennyt kokonaissummaa.

Kulmuni perusteli koulutuksia sillä, että koki ministerinpestinsä aloittaessa tarvitsevansa esiintymisoppia.

– Noin vuosi sitten kun aloitin, koin että tarvitsin lisää esiintymistaitoa. Kysyimme ministeriöltä, pystyykö sitä saamaan ja vastaus oli että pystyy.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen tarjosi Kulmunille mahdollisuutta, että puolue olisi maksanut koulutukset, Pirkkalainen kertoi Twitterissä keskiviikkona illalla. Kulmuni päätti kuitenkin toimia toisin.

Kulmuni kertoo hieman ennen iltakahdeksaa lähettämässään tiedotteessa, ettei itse osallistunut sopimuksesta neuvottelemiseen tai sen laatimiseen.

– Avustajani kävi keskustelua edellytyksistä hankkia viestintä- ja esiintymiskoulutusta TEM:n viestintä- ja hallintoyksikköjen kanssa. Tältä pohjalta ministeriö neuvotteli sopimuksesta viestintätoimisto Tekirin kanssa. Siirryttyäni valtiovarainministeriksi vastaava sopimus tehtiin valtiovarainministeriön kanssa, tiedotteessa sanotaan.

Lisäksi Kulmuni kertoo käyneensä nyt sopimukset uudelleen läpi ministeriöiden virkamiesten kanssa.

– Sopimuksiin ei liity juridisia tai hallinnollisia ongelmia. Ministeriöt ovat viestineet tänään asiasta ja vahvistaneet, että kaikki esiintymiskoulutusta koskevat hankintasopimukset on tehty valtioneuvoston hankintaohjeiden mukaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?