Koronavirukselta suojaavien varusteiden saatavuus parantunut terveydenhuollossa – kotimainen valmistus helpottaa tilannetta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koronavirukselta suojaavien varusteiden saatavuus parantunut terveydenhuollossa – kotimainen valmistus helpottaa tilannetta

Julkaistu: 3.6. 16:41

Kirurgisia maskeja riittää hyvin ja hengityssuojaimia kohtalaisesti.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille tarkoitettujen suojavarusteiden saatavuus on parantunut, kertovat sosiaali- ja terveysministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kirurgisten suu- ja nenäsuojainten, hengityssuojainten ja suojavaatteiden saatavuus on parantunut edelleen kahden viikon takaiseen verrattuna. Arvio suojakäsineiden ja suojavisiirien riittävyydestä on ennallaan.

Suojavarusteiden kotimainen valmistus on käynnistynyt, mikä helpottaa saatavuutta Suomessa, ministeriöt kertovat tiedotteessa.

Kirurgisten suu- ja nenäsuojainten riittävyyden arvioidaan olevan tällä hetkellä hyvä, mutta hengityssuojainten osalta vain kohtalainen. Suojavaatteiden, -käsineiden ja -visiirien riittävyyttä kuvaillaan hyväksi.

Suojavarusteita kuluu hieman aiempaa vähemmän

Useimpien suojavarusteiden käyttömäärät ovat hieman laskeneet kahden viikon takaiseen verrattuna.

Tällä hetkellä kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan sairaaloissa noin 400 000 kappaletta vuorokaudessa. Muualla sosiaali- ja terveydenhuollossa tarve on yhtä suuri, eli yhteensä kirurgisia maskeja käytetään noin 800 000 vuorokaudessa.

Hengityssuojaimia tarvitaan arviolta 24 000–58 000 kappaletta vuorokaudessa.

Ministeriöiden mukaan suojavarusteiden kysyntä on yhä suurta kaikkialla maailmassa.

Huoltovarmuuskeskus ylläpitää kansallista tilannekuvaa suojavarusteista koronaviruspandemian aikana. Tilannekuvasta tehtävä kooste julkaistaan verkossa kahden viikon välein. Edellinen kooste julkaistiin 20. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?