25-vuotias nainen ja 31-vuotias mies syytteessä lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

25-vuotias nainen ja 31-vuotias mies syytteessä lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksesta

Julkaistu: 3.6. 14:11, Päivitetty 3.6. 16:26

Kumpikaan ei ole tällä hetkellä vangittuna.

25-vuotiasta naista ja 31-vuotiasta miestä syytetään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa poikkeuksellisen suuresta määrästä rikoksia, joista suurin osa on epäiltyjä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia.

Erillisiä syytteitä kaksikkoa vastaan on nostettu vähintään kymmeniä, mahdollisesti pitkälti toista sataa. Tarkkaa määrää ei pysty käräjäoikeuden tiedoista laskemaan, sillä haastehakemukset eivät ole julkisia.

Käräjäoikeuden tiedoista selviää, että naisella ja miehellä on yhteensä vireillä syytteet 136:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 12 salakatselusta, neljästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaan lasta esittävään kuvaan liittyvästä rikoksesta, joista kaksi koskee törkeää levittämistä ja kaksi hallussapitoa, sekä kahdesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Edellä mainitut syytteet jakautuvat tasan miehen ja naisen kesken. He ovat niissä saaneet kumpikin syytteen samassa jutussa, joten käräjäoikeudessa vireillä olevien asioiden määrä on puolet edellä mainituista luvuista. Käräjäoikeuden tiedoista ei kuitenkaan ilmene, onko kussakin asiassa miestä ja naista vastaan nostettu erilliset syytteet vai ovatko he epäiltyinä tekijäkumppaneina osallisina samassa syytteessä.

Miestä yksinään syytetään lisäksi raiskauksesta, vainoamisesta, kahdesta törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä ja törkeästä dopingrikoksesta.

IS:n tietojen mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet ainakin vuosien 2018 ja 2019 välisenä aikana. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet ainakin Tuusulassa, Vantaalla, Keravalla ja Järvenpäässä.

Syytteiden määrästä ei voi päätellä uhrien määrää. Asianomistajien tiedot ovat seksuaalirikosjutuissa salassa pidettäviä.

Jutun syyttäjä ei kommentoinut syytteitä IS:lle mitenkään. Tiedossa ei siis ole, ovatko hyväksikäytöt tapahtuneet internetin tai sosiaalisen median kautta vai muutoin.

Syytteet on nostettu kolmisen viikkoa sitten. Jutulle ei ole vielä määrätty käsittelypäivää.

Nainen oli tutkintavankeudessa viime vuoden elokuun ja joulukuun välisenä aikana. Mies vangittiin puolestaan heinäkuussa ja naisen tavoin hänet vapautettiin samana päivänä joulukuussa.

Kumpikaan epäillyistä ei ole tällä hetkellä vangittuna.

Juttua täydennetty lisätiedoilla kello 14.33.

Oikaisu kello 16.26: Täsmennetty otsikkoa ja juttua syytteiden määrien osalta. Varsinaisten syytekohtien määrä saattaa olla pienempikin kuin mitä jutussa alun perin kerrottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?