KRP: Mäkkylän räjähdyksen tutkinta etenee – asukas asensi räjähdeansan poliisille asunnon oveen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KRP: Mäkkylän räjähdyksen tutkinta etenee – asukas asensi räjähdeansan poliisille asunnon oveen

Julkaistu: 3.6. 12:25

Tapausta tutkii sekä Keskusrikospoliisi että Länsi-Uudenmaan poliisi.

Keskusrikospoliisi ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ovat jatkaneet maanantaina 25. toukokuuta Espoon Mäkkylässä tapahtuneiden murhan yritysten tutkintaa.

Tapauksessa kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia loukkaantui lievästi räjähdyksessä, kun he olivat menossa tehtävälle Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon.

Koska tapauksessa loukkaantui poliiseja, tutkintaan osallistuu myös KRP.

Esitutkinnassa on tullut esille seikkoja, joiden perusteella asukkaan voidaan olettaa asettaneen oveen räjähdepanoksen nimenomaan poliiseja varten, KRP tiedottaa. Kun poliisit avasivat ulko-ovea, siihen kytketty räjähdepanos räjähti, rikkoi oven ja aiheutti poliisipartiolle ja kiinteistöyhtiön huoltomiehelle lieviä vammoja.

– Poliisi tekee asiassa vielä kuulusteluja ja teknistä tutkintaa muun muassa räjähdepanoksen ja -mekanismin osalta. Murhan yrityksistä epäillyllä miehellä ei ollut rikostaustaa, eikä teon motiivista ole tietoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnassa on selvinnyt myös, että noin 40-vuotias asunnonhaltija oli kuollut jo ennen poliisipartion paikalle saapumista. Miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, eikä Keskusrikospoliisi tiedota siitä enempää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?