Nuorten joukko­tappelun motiivi selvisi: Alaikäinen tyttö hakkeroi toisen tytön Snapchat-tunnukset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nuorten joukko­tappelun motiivi selvisi: Alaikäinen tyttö hakkeroi toisen tytön Snapchat-tunnukset

Itse tappeluun osallistui vain muutama tyttö. Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen pahoinpitelystä.

Julkaistu: 2.6. 14:21

Ylikomisario Jari Taposen mukaan poliisi selvittää tapahtumia yhdessä alaikäisten teinityttöjen vanhempien ja lastensuojeluviranomaisten kanssa.

Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taponen kertoo Ilta-Sanomille, että maanantaina Malmilta Pasilaan jatkunut nuorten joukkotappelu sai alkunsa muutaman viikon takaisesta riidasta kahden teini-ikäisen tytön välillä.

– Toinen tytöistä oli onnistunut hakkeroitumaan toisen tytön Snapchat-tilille ja julkaissut sitä kautta toista nolostuttavia kuvia, Taponen sanoo.

Taposen mukaan tytöt olivat tämän jälkeen puineet kavereineen tapahtunutta sosiaalisessa mediassa. Runsas määrä ulkopuolisia nuoria oli seurannut keskustelua sivusta ja osannut siten saapua oikeaan aikaan tapahtumapaikalle.

– Kun keinot loppuivat, päätettiin tapella. Vain muutama tyttö osallistui itse tappeluun ja siellä on toisia revitty hiuksista.

Helsingin poliisi kertoi maanantaina Twitterissä hajottaneensa noin parinsadan häiriötilanteeseen osallistuneen nuoren joukon ensin Malmin Notkokujalla ja sen jälkeen Pasilan asemalla, jonne nuoret olivat siirtyneet jatkamaan välienselvittelyään.

Poliisi kirjaa Taposen mukaan tapahtumasta rikosilmoitukset pahoinpitelyistä ja tytön hakkeroiduista Snapchat-tunnuksista. Tapahtumaa selvitetään yhdessä osapuolten vanhempien ja lastensuojeluviranomaisten kanssa.

– Onhan se rikollista mennä myös toisen tilille. Toisaalta kun osapuolet ovat alaikäisiä, niin tuskinpa tämä mihinkään johtaa, Taponen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?