Tällaiset olivat historiallisen baari-illan viimeiset hetket: Asiakkaat tekivät huomion turvaväleistä iden huomio ensimmäisestä ravintolaillasta – ”Unohtuivat saman tien” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin päättyi historiallinen ilta: baariseurue teki huomion turvaväleistä, valomerkki klo 22 arveluttaa: ”Voidaan nähdä enemmän örveltämistä ulkona”

On the Rocksin terassilla riitti runsaasti väkeä vielä valomerkin jälkeenkin.

Julkaistu: 2.6. 0:10

Ensimmäisen ravintolaillan perusteella juhlimisen povataan leviävän yleisille paikoille, kun ravintolassa saa anniskella vain kello 22:een saakka.

Kolmen nuoren naisen, Ruusu Heikkisen, Noora Pöntisen ja Fanni Paastelan, seurue vietti historiallisen ravintolaillan viimeisiä hetkiä On the Rocksin terassilla Helsingin Rautatientorin kupeessa.

– Kyllä tätä on odotettu, että pääsee taas viettämään iltaa ulos ihmisten ilmoille. Sanoisin, että Suomi on jälleen herännyt, kun jengi kokoontuu yhteen, Pöntinen sanoi.

Naisten huomion mukaan asiakkaiden väliset turvavälit ja etäisyydet alkoivat kutistua melko nopeasti.

– Kyllä ne unohtuivat saman tien. Odottakaa vaan, kun yökerhot aukeavat, Paastela painotti.

Anniskelun päättyminen kello 22 ei saanut kolmikolta vahvaa siunausta.

– Varmaan se nykyisen tilanteen kannalta on hyvä, mutta ei se muutoin ole kiva, Heikkinen pohti.

– Jos normaalisti on aloitettu illanvietto siinä kello 20:n tai 21:n aikaan, niin nyt pitäisi aloittaa jo kello 16, Pöntinen naurahti.

Ruusu Heikkinen (vas.), Fanni Paastela (lasien takana) ja Noora Pöntinen nauttivat kesän ensimmäisestä ravintolaillasta.

Kolmikko myös katsoo, että ihmisten olisi kaikista paras juhlia nimenomaan anniskelupaikoissa. He arvelevat, että anniskelun aikainen päättyminen ja baarien sulkeminen voivat johtaa pussikaljajuomiseen yleisillä paikoilla ja sitä myötä häiriökäyttäytymiseen.

– Kun ei pääse baariin, jengi kokoontuu sitten muualle, Pastela veikkaa.

– Tänä kesänä voidaan nähdä enemmän örveltämistä ulkona, kun ihmiset eivät pääse ravintoloihin ja baareihin, Pöntinen miettii.

Ensimmäistä ravintolailtaa pitkään aikaan viettivät myös On the Rocksin sisätiloissa istuneet Jussi ja Hannu.

– Onhan tämä hienoa! Ei ollut isoja odotuksia. Pitää vain sopeutua tilanteeseen. Anniskelun aikaisempi päättyminen voi olla heille parempi, jotka ovat myös aloittaneet aikaisemmin, miehet sanoivat.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?