Hanna ja Hannele seurasivat miesten puheita, sitten tuli ajatus – illalla skoolattiin Kappelin terassilla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hanna ja Hannele seurasivat miesten puheita, sitten tuli ajatus – illalla skoolattiin Kappelin terassilla

Hanna ja Hannele kippistelivät.

Julkaistu: 1.6. 21:13

Maanantaina ravintolat ja terassit aukesivat jälleen. Se oli monelle syy skoolata kesälle.

Helsinkiläisrouvat Hanna ja Hannele skoolasivat kesän avaukselle perinteikkään ravintola Kappelin terassilla.

– Ihan mukava päivä! Tuntuu kivalta, vaikka emme täällä joka päivä juoksekaan, Hanna naurahti.

Lähellä seitsemääkymmentä ikävuotta olevat rouvat halusivat lähteä juhlistamaan ensimmäistä terassi-iltapäivää, vaikka koko kevään on puhuttu paljon etenkin yli 70-vuotiaiden kotonaolosta.

–  Joskus vähän ihmetyttää tämä kaikki tohina, mikä on ollut +70-vuotiaiden ympärillä. Ihmiset eivät ole ymmärtäneet, että se on ollut vahva suositus eikä mikään pakko, Hanna sanoi.

– Toki mekin tiedostamme, että varovainen pitää olla. Elämme vielä kuitenkin korona-aikaa, Hannele painotti.

Mikä sai rouvat lähtemään lasilliselle heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä?

– Seurasimme vähän miesten puheita. He puhuivat, että 1. kesäkuuta pitää mennä, ja tuli sellainen ajatus, että mekin voisimme mennä, Hanna hymyili.

Kun Hanna ja Hannele skoolasivat tyylikkäästi samppanjalla Kappelin terassilla, pariskuntien miehet olivat ”kaljalla jossakin”.

Kaksikko kertoo, että he ovat kevättalven eläneet poikkeusoloihin nähden suhteellisen normaalisti.

– Toivottavasti ravintoloiden avautuminen sujuu ja ihmiset osaavat käyttää järkeä. Ettei tarvitsisi ottaa takapakkia rajoitusten purkamisen kanssa, Hanna ja Hannele toivovat.

Ravintola Kappelin vuoropäällikkö Mia-Marie Auriell sanoi, että asiakkaista on selvästi havainnut sen, että he ovat odottaneet ravintoloiden aukeamista.

– He ovat odottaneet arjen paluuta. He ovat olleet oikein tyytyväisiä, että pääsevät jälleen nauttimaan lasillisen. Ravintoloiden avautuminen tuli tarpeeseen, Auriell sanoi.

Auriell on työskennellyt Kappelissa seitsemän vuotta, työuran synkin hetki koitti korona-aikana.

– Oli henkilökohtaisesti hirveä paikka, kun emme olleet vappuna auki. Olemme niin perinteinen osa Helsinkiä. Oli ihan hirveätä, kun jouduimme olemaan kiinni.

Auriellin mukaan asiakkaat ovat odottaneet rauhallisesti vuoroaan eivätkä ole tunkeneet tiskille.

– Luulen, että koronaa on niin paljon toitotettu. Se on ikään kuin selkärangassa. En usko, että turvavälien kanssa tulee ongelmia. Olen luottavainen, Auriell sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?