Alavuden seurantalo paloi – 90-luvun hittibändi julkaisi kuvan tuhosta: ”Sinne katosi savuna osa historiaa...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Alavuden seurantalo paloi – 90-luvun hittibändi julkaisi kuvan tuhosta: ”Sinne katosi savuna osa historiaa...”

Alavuden nuorisoseuran talo Etelä-Pohjanmaalla tuhoutui tulipalossa sunnuntaina. Alavudelta ponnistanut Movetron muisteli tuttua keikkapaikkaa.

1.6.2020 0:59

Hälytys Alavuden Kuortaneentielle tuli hieman ennen kello kahdeksaa sunnuntai-iltana. Tuolloin rakennus oli pelastuslaitoksen mukaan jo täyden palon vaiheessa.

Nuorisoseurantalon tuhoon reagoi myös 90-luvulla suureen suosioon noussut Movetron-yhtye, jonka juuret ovat vahvasti Alavudella.

”Sinne katosi savuna osa historiaa... tuolla on dj Jape soitellut useamman keikan, oltu keikalla moven kanssa yksin ja vaikka E-Typen kanssa.... Rip Alavuden Nuoriseura”, yhtye kirjoittaa Facebook-sivullaan. Päivityksen yhteydessä on kuva palavasta rakennuksesta.

Dj Jape eli Jukka Tanttari muodostaa Movetronin yhdessä Timo Löyvän sekä laulaja Päivi Lepistön kanssa. Yhtyeellä oli 90-luvulla useita hittejä kuten Romeo ja Julia, Ristinolla, Prinssi ja Flavio.

Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Petri Järvensivun mukaan samassa pihapiirissä oli muitakin rakennuksia, joista useampi tuhoutui. Rakennukset olivat tyhjillään.

– Sanoisin, että päärakennuksessa oli noin tuhat neliötä, Järvensivu arvioi STT:lle.

Hänen mukaansa tuleen syttyneiden rakennusten takana oli myös omakotitalo, joka oli niin ikään vaarassa syttyä tuleen.

Henkilövahinkoja ei pelastuslaitoksen tiedossa myöhään sunnuntaina ollut. Palon syttymissyy ei myöskään toistaiseksi ole tiedossa.

Alavuden nuorisoseurantalon viime marraskuussa ostanut Terho Riiho kertoo Ilkka-Pohjalaiselle olevansa vakuuttunut, että palo on sytetty tahallaan.

– Ei tässä ole muuta mahdollisuutta. Jonkun on täytynyt käydä sytyttämässä se. Kun ei ole ukonilmaa, sähköt ovat poikki, eikä ole vakuutuksiakaan minkäänlaisia. Ei se itsellään ole voinut syttyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?