Suojelupoliisi: Jokaisesta al-Holin leiriltä Suomeen palaavasta tehdään uhka-arvio - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suojelupoliisi: Jokaisesta al-Holin leiriltä Suomeen palaavasta tehdään uhka-arvio

Suomeen palasi sunnuntaina 3 naista ja 9 lasta, jotka ovat viettäneet aikaansa Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä. Suojelupoliisi tekee heille ja kaikille muillekin leiriltä Suomeen palaaville suomalaisille uhka-arvion.

31.5.2020 21:46

Suomeen palaavat Isis-terrorijärjestön taistelijoiden vaimot ovat suojelupoliisin mukaan mahdollisesti uhka kansalliselle turvallisuudelle.

– Ihmisten palaamiseen konfliktialueelta liittyy ongelmia. Suojelupoliisi on arvioinut, että palaajat todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa. Näihin tänään (sunnuntaina) palanneisiin henkilöihin en voi ottaa kantaa, Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Milla Meretniemi kertoo IS:lle.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari onkin sanonut aiemmin, että Suomeen palaavat Isis-naiset ja heidän lapsensa muodostaisivat todennäköisesti suuremman uhan kuin al-Holin leirille jäädessään. Hän on kuitenkin korostanut sitä, että jokainen arvioidaan erikseen tapauskohtaisesti.

Meretniemi kertoo, että Suomeen palanneille ja kaikille muillekin myöhemmin al-Holin leiriltä mahdollisesti palaaville tehdään uhka-arvio.

– Me, keskusrikospoliisi ja paikallispoliisit tehdään yhteistyötä terrorismin kohdehenkilöiden seurannassa, mutta siihen en pysty ottamaan kantaa, minkälaista seurantaa juuri näihin tänään (sunnuntaina) tulleisiin henkilöihin kohdistuu vai kohdistuuko. Sitä arvioidaan tapauskohtaisesti.

– Jokaisesta palaajasta tehdään tapauskohtainen uhka-arvio, jossa arvioidaan sitä uhkaa. Ne uhka-arviot eivät ole kuitenkaan julkisia, Meretniemi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?