Asukas laittoi astianpesukoneen päälle – pian kuului poks ja siniset liekit alkoivat loimottaa Kiihtelysvaarassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Asukas laittoi astianpesukoneen päälle – pian kuului poks ja siniset liekit alkoivat loimottaa Kiihtelysvaarassa

Julkaistu: 30.5. 14:18

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jukka Saarelainen kertoo, että vahingot olisivat olleet suuret, jos huoneiston asukkaat eivät olisi olleet kotona.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai lauantaina hälytyksen Kiihtelysvaaraan, Tohmajärventielle.

Rivitalohuoneiston omistaja oli laittanut astianpesukoneen päälle noin puoli tuntia ennen. Hän kuuli astianpesukoneesta poksahduksen ja samalla oli koneen ohjauspaneelista tullut sinisiä liekkejä.

– Asukas oli soittanut välittömästi hätäkeskukseen ja ottanut sen jälkeen huoneistosta oikeaoppisesti virrat pois pääkytkimestä. Tämän jälkeen kaikki asunnossa olleet poistuivat heti huoneistosta, päivystävä palomestari Jukka Saarelainen kertoo Ilta-Sanomille.

Tilanne oli vakava

Pelastuslaitos saapui paikalle ja teki savusta täyttyneeseen huoneistoon savusukelluksen. Pian havaittiin, että astianpesukone paloi. Myös pöytätaso ja osa lattialaminaattia oli liekeissä.

Liekkihelvetin roihahtaminen oli lähellä. Pelastuslaitos vei astianpesukoneen pois huoneistosta ja huoneisto tuuletettiin. Onneksi palovaroitin toimi.

– Palo ei päässyt leviämään asunnon muihin rakenteisiin, vaan vahingot rajoittuivat koneen ympärillä oleviin kalusteisiin ja pieneen savuvahinkoon, Saarelainen sanoo.

Tilanteessa oli aineksia suuremmallekin vahingolle.

– Jälleen kerran opittiin, että astinpesukonetta ei saa jättää päälle, jos asunnossa ei ole ketään paikalla. Vahingot olisivat olleet suuret, jos huoneiston asukkaat eivät olisi olleet kotona, hän korostaa.

Pelastuslaitos teki töitä usean yksikön voimin noin puolitoista tuntia. Rivitalossa on yhteensä 5 asuinhuoneistoa.

Pelastuslaitos kiittää huoneiston omistajaa ripeästä ja oikeaoppisesta toiminnasta, jotta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?