Helsinkiläinen Esajuha lähti perjantairisteilylle: aamukaljan hinta yllätti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsinkiläinen Esajuha lähti perjantai­risteilylle: aamu­kaljan hinta yllätti

Kokeneen ruotsinlaivakävijän kuvissa on aavemainen tunnelma.

29.5.2020 22:52

Risteilyalukset käynnistelevät matkustajaliikennettä uudelleen koronakriisin jälkeen. Laivayhtiöiden mukaan toissa viikolla auenneiden reittien lipunmyynnin kerrottiin olleen alkuvaiheessa varsin vilkasta, mutta silti kaukana normaalista toukokuusta.

Yksi varhaisista koronanjälkeisistä risteilymatkustajista on helsinkiläinen Esajuha Posti, joka suuntasi ystävineen perjantaiaamuna Turusta Maarianhaminaan päiväristeilylle Tallinkin M/S Galaxy-aluksella.

– Kaveriporukalla meillä on ollut tapana käydä laivalla vähintään kerran kuussa. Ajattelimme että nyt kun kerran pääsee lähtemään niin lähdetään, hän sanoo.

Suomeen kuuluvalle Ahvenanmaalle matkustaminen lomamielessä onnistuu jo nyt. Tukholmaan jatkamista tai ulkomaanmatkailua yleisesti ei suositella. Viro taas aikoo alkaa päästää suomalaismatkailijoita maahan kesäkuun alusta lähtien ilman kahden viikon koronakaranteenia.

Laivaan sisälle mennessä matkustajia vastassa oli käsien pesu- ja desinfiointilaitteet ja ihmisiä varmistamassa että ohjeita noudatettiin.

– Se oli tosi tarkkaa, hän kuvailee.

M/S Galaxy ottaa jälleen kyytiinsä risteilymatkustajia.

Postin mukaan erityisesti aamupäivän juomatarjoukset olivat varsin vetävät. Maissa ravintolat ovat vielä kiinni mutta risteilymatkustajille juomien ostaminen on ollut mahdollista matkan aikana.

– Mennessä oluet, lonkerot ja muut juomat maksoivat euron. Aika hyvä tarjous. Kahvi ja tee taas olivat kolme ja puoli euroa.

Iltapäivällä alkoholijuomien hinta oli noussut kolmeen ja puoleen euroon.

Kovista tarjouksista huolimatta matkustajat eivät selvästi ole vielä löytäneet takaisin risteilyille. Postin ottamissa kuvissa näkyy lähinnä tyhjiä käytäviä ja kansia. Kuvien tunnelma on suorastaan aavemainen.

– Ihan kivaa oli mutta aika tyhjän näköistä, Posti toteaa.

Laivan tax free -myymälässä ei ollut tungosta.

– Palatessa kysyin virkailijalta, että montako matkustajaa laivalla on. Vastaus oli että noin sata mutta itse sanoisin että mennessä niitä oli korkeintaan viisikymmentä.

Posti kertoo kaiken toimineen laivalla periaatteessa normaalisti. Seurueella oli käytössä neljän hengen hytti, mutta osa laivan hyteistä oli pois käytöstä.

– Karaokea laivalla ei ollut. Aamulla oli tietovisa ja paluumatkalla karkkibingo.

Iltapäivällä Turkuun palatessa matkustajat otti vastaan rajavartiosto, joka Postin mukaan tiedusteli palaajilta mistä nämä ovat tulossa.

Liikkeissä oli perjantaina väljää.

Laivan baarissa oli helppo löytää istumapaikka turvallisen etäisyyden päästä muista.

Tunnelma laivalla oli aavemaisen hiljainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?