Nuoret lähtivät piknikille kansoitettuun Sinebrychoffin puistoon, nyt neljällä on todettu korona – ”Meidän nuoret odottavat testiin kutsua” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nuoret lähtivät piknikille kansoitettuun Sinebrychoffin puistoon, nyt neljällä on todettu korona – ”Meidän nuoret odottavat testiin kutsua”

Julkaistu: 29.5. 15:00, Päivitetty 29.5. 15:01

17- ja 20-vuotiaat nuoret odottavat karanteenissa kutsua koronatestiin, kun heidän piknikporukassaan todettiin koronatartuntoja. Heidän isänsä toivoo nyt varovaisuutta kaikilta, jotka lähtevät ulos esimerkiksi terasseille.

Marimekon hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen pääomistaja Mika Ihamuotila herätti eilen keskustelua twiitillään, jossa kertoi tuttaviensa lasten olleen jokin aika sitten Helsingissä Sinebrychoffin puistossa eli ”Koffin puistossa” piknikillä. Nuorten ryhmästä neljä sairastui koronaan.

Ilta-Sanomat tavoitti Ihamuotilan ystävän, jonka kaksi lasta olivat lukuisten muiden nuorten kanssa puistossa. 17- ja 20-vuotiaiden nuorten isä huomautti IS:lle, että puistossa oli satoja nuoria.

– Lapseni olivat siellä puistossa, ja nyt heidän neljällä kavereillaan on korona. Meidän nuoret odottavat testiin kutsua ja sen aikaa he ovat kotioloissa karanteenissa, mies kertoo.

Hän peräänkuuluttaakin sitä, että näin koulujen päättäjäis­viikonloppuna on syytä olla varovainen.

– Kun lähtee porukoissa ulos, pitää olla varovainen. Kukaan ei oikein tiedä, miten helposti korona tarttuu. Neuvoisin nuoria välttämään halailua myös, hän sanoo.

Mies uskoo lämpimän sään ja auringonpaisteen houkuttelevan kaikenikäisiä kodeistaan ihmisten ilmoille: nyt ensin tulevana viikonloppuna puistoihin ja maanantaista alkaen terasseille.

– Maanantaina aukeavat terassit. Kyllä niissäkin viihtyvien tulee olla varovaisia ja huomioida muut, hän painottaa.

Mika Ihamuotila puolestaan uumoili twiitissään, että toinen aalto tulee kesällä, eikä pandemia ole kadonnut. Hänen mielestään talous pitää silti avata ja jokaisella meistä on vastuu, myös vanhemmilla lastensa tekemisistä.

– Todellakin, vastuu on meistä jokaisella, mukaan lukien vanhemmat. Vastuu on myös ravintoloilla ja työpaikkojen esimiehillä, ja uskon heidän kantavan sen hyvin, hän sanoo Ilta-Sanomille.

Omaa twiittiään hän kutsuu muistutukseksi siitä, ettei pandemia ole hävinnyt minnekään.

– Samalla yhteiskuntaa, sosiaalista hyvinvointia ja taloutta on kuitenkin ilman muuta avattava. Juuri siksi pandemiasta varoittaminen ja muistuttaminen on tärkeää, hän huomauttaa ja uskoo, ettei vaara ole ohi.

Ihamuotila ihmettelee lausuntoa, jossa sanottiin, ettei nyt ole hyvä aika mennä mökille.

– Tänään perjantaina hallituksen kanta on vielä se, ettei kotimaan matkailua suosita. Mielestäni tässä ei noudateta kokonaisharkintaa. Eikö juuri mökille ole hyvä mennä lähipiirissä luontoon rentoutumaan ja kotimaan taloutta piristämään, hän kysyy.

– Sanoohan sen maalaisjärkikin. Samaa maalaisjärkeä on hyvä pitää mukana, kun viikonloppuna juhlitaan koulujen päättymistä.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?