Tulvat nousivat dramaattisesti Lapissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tulvat nousivat dramaattisesti Lapissa

Julkaistu: 29.5. 10:16, Päivitetty 29.5. 15:13

Lapin suurtulviin varaudutaan erityisesti Kittilässä ja Rovaniemellä.

Miten Lapin tulvat ovat edenneet perjantaina? Joko vesi on noussut Saarenkylän terveyskeskukseen tai nuorisoseuralle? Ovatko omakotiasujat suojanneet rakennuksensa?

Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia ISTV:n livelähetyksessä, joka jatkuu perjantaina Rovaniemeltä noin kello 14.20. Suora lähetys on päättynyt.

Vastauksia antavat iltapäivän aikana muun muassa johtava vesitalousasiantuntija Timo Alaraudanjoki Lapin ely-keskuksesta, Saarenkylän omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Aula sekä Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto.

Toimittaja Mirja Rintala ja kuvaaja Ville Honkonen vierailevat myös saarenkyläläisen omakotiasujan tontilla katsomassa miten tulvasuojaukset on tehty.

Ympäristökeskuksen ennusteen mukaan Kemijoen tulvahuippu eletään Rovaniemellä kesäkuun alkupäivinä. Kemijoen virtaama saattaa nousta jopa suuremmaksi kuin havaintohistorian tähän saakka pahimmissa tulvissa vuosina 1973 ja 1993.

Video alla: Tulva Kemijoenvarressa Oikaraisen kylässä.

Oletko sinä tulva-alueella? Kuinka olet varautunut tulviin? Onko sinulla jaettavanasi tositarina tai uutiskuva? Ota yhteyttä toimitukseen uutisvihjeellä osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai lähetä kuva tai video Whatsappiin numeroon 040-6609019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?