Oletko Lapin tulva-alueella? Lähetä meille uutisvihje, kuva tai video! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Oletko Lapin tulva-alueella? Lähetä meille uutisvihje, kuva tai video!

Muun muassa Kittilässä palvelutalon asukkaat jouduttiin evakuoimaan tulvien tieltä.

Julkaistu: 29.5. 7:48

Tulvista odotetaan paikoin ennätyssuuria ja tulvaesteitä kasataan jatkuvasti.

Lapissa odotetaan monin paikoin jopa historiallisia tulvia. Pohjois-Suomen vesistöt ovat levittäytyneet rannoille, pelloille ja metsikköihin. Rovaniemen ulkonäön on sanottu muistuttavan sotatannerta.

Osa on asentanut tulvaesteitä tonttiensa ja talojensa turvaksi, mutta on myös henkilöitä, jotka odottavat vielä tulvien laajuutta ennen turvatoimia.

Tornionjoella tulva­huipun arvioidaan olevan toden­näköisimmin kesäkuun 6. päivän jälkeen ja Pellossa vahinkoraja ylittyy noin 60 prosentin todennäköisyydellä.

Pohjois-Pohjanmaalla Iijoen Jongun­järvellä Länsi­rannantie on jo suljettu tulvan vuoksi liikenteeltä. Tulva­huippua ennustetaan viikonlopuksi ja myös muita teitä saatetaan joutua sulkemaan.

Kuusamon seudulla kesäkuun alkupuolen tulvahuipusta ennustetaan paikoin mittaushistorian suurinta, Kuusamossa maantie on suljettu Kivijärven ja valtakunnan rajan välissä.

Oletko sinä tulva-alueella? Kuinka olet varautunut tulviin? Onko sinulla jaettavanasi tositarina tai uutiskuva? Ota yhteyttä toimitukseen uutisvihjeellä osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai lähetä kuva tai video Whatsappiin numeroon 040-6609019. Muistathan kuitenkin noudattaa varovaisuutta ja viranomaisten ohjeita sekä välttää kaikenlaisia riskejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?