Krp tutkii Espoon räjähdystä kahtena murhan yrityksenä – ovella olleet räjähteet olivat ansa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Krp tutkii Espoon räjähdystä kahtena murhan yrityksenä – ovella olleet räjähteet olivat ansa

Julkaistu: 26.5. 10:12, Päivitetty 26.5. 12:55

Poliisipartion avatessa oven asunnon oviaukossa laukesi räjähde.

Keskusrikospoliisi kertoo tutkivansa Espoon Mäkkylässä maanantai-iltana tapahtunutta räjähdystä kahtena murhan yrityksenä.

Lisäksi asiassa tehdään kuolemansyyn selvittäminen. Krp:n mukaan kaksi poliisia loukkaantui noin kello 20.45, kun he olivat menossa suorittamaan tehtävää Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon ja partion avatessa asunnon ovea oviaukossa laukesi räjähde.

– Räjähdystä seurasi useamman tunnin kestänyt operaatio, kun poliisi selvitti asunnon turvallisuutta. Tässä yhteydessä tehtiin myös päätös asuintalon evakuoimisesta. Poliisioperaation aikana asunnosta löytyi kuolleena vuonna 1979 syntynyt mies, jota epäillään poliisimiehiin kohdistuneista murhan yrityksistä, toteaa rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Molemmat loukkaantuneet poliisit kävivät vammojensa takia sairaalassa, mutta he eivät joutuneet jäämään sinne hoitoon.

Varsinainen poliisioperaatio paikalla päättyi jo aamuyöllä, ja talon asukkaat ovat saaneet luvan palata koteihinsa. Paikan päällä tehdään kuitenkin vielä teknistä tutkintaa ja esitutkintaan liittyviä puhutuksia.

Tapahtumapaikka tiistaiaamuna.

Poliiseja Mäkkylässä maanantai-iltana.

– Teknisessä tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, millaisia räjähteitä asunnon oven tuntumaan oli sijoitettu. Epäilyn mukaan räjähteet oli asetettu ovelle vahingoittamistarkoituksessa, mutta tutkinta on niin alkuvaiheessa, ettei esimerkiksi motiivia tekoon voida arvioida. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään viitteitä siitä, että asia kytkeytyisi esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin, sanoo Töyräs.

HS:n tietojen mukaan ansa oli rakennettu ilotulitetasoisista räjähteistä. Mies itse ei kuollut räjähdykseen, vaan hän oli tehnyt itsemurhan aikaisemmin.

Krp kertoo tekevänsä tutkinnassa yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?