Hälytysajoneuvojen äänet rikkoivat Mäkkylän lintukodon rauhan – viisi räjähdyspaikalle kiiruhtanutta poliisiautoa paljastivat, että jotain oli vialla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hälytysajoneuvojen äänet rikkoivat Mäkkylän lintukodon rauhan – viisi räjähdyspaikalle kiiruhtanutta poliisiautoa paljastivat, että jotain oli vialla

Julkaistu: 26.5. 0:38

Naapuruston asukkaat kerääntyivät katselemaan tilannetta kauempaa.

Yhdentoista jälkeen illalla mäkkyläläisen kerrostalon edustalla seisoskeli vajaa kymmenen naapuruston asukasta ihmettelemässä kauempana näkyviä poliiseja ja ambulansseja.

Räjähdys oli sattunut vain noin sadan metrin päässä.

Kukaan ei ollut kuullut räjähdystä, vain hälytysajoneuvojen äänet.

– Hirveää kun poliisit loukkaantuvat, koiraa ulkoiluttanut nainen sanoi.

Evakuoituja asukkaita vietiin linja-autolla.

Naapurit lukivat uutisia ja tiedotteita ja spekuloivat keskenään, mitä on tapahtunut. Räjähdyspaikalta kuului vielä kolinaa, kuin metalliromun ääntä. Siellä kai siivotaan paikkaa, he arvelivat.

– Yleensä täällä ei tapahdu mitään, naapurit toteavat.

Poliiseja lähitalon pihalla.

Paikallisten mukaan Mäkkylä on hiljainen ja rauhallinen asuinalue. Lintukoto, sanoo nainen, jonka kukkalaatikossa pesii mustarastas.

– Kun näin ensimmäisen paloauton, ajattelin, että läheisellä työmaalla on tapahtunut onnettomuus, tulipalo tai jotain. Mutta sitten näin viisi poliisiautoa, nainen kertoo.

Paloauto räjähdyspaikalla.

Hän kertoo lähteneensä kotoa vähän ennen kahdeksaa lenkille ja kastelemaan ystävänsä kukkia. Silloin paikalla ei näkynyt mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Kotiin hän palasi reilua tuntia myöhemmin.

– Yhdeksän aikaan tuossa oli hyvinkin tuiman näköisiä ensihoitajia ja palomiehiä. He sanoivat, että nyt saat mennä, mutta äkkiä.

– Kyllä silloin vähän säikähti, että mitä täällä on tapahtunut. Ja kun on vilkas mielikuvitus, ajattelee kaikki pahimmat kauheudet.

Niin ikään yhdeksän maissa kotiinsa palannut mies ei saanut palata suorinta reittiä vaan hänen käskettiin kiertää Mäkkylän puistotien kautta.

Ambulanssi lähipihalla.

Mies totteli kyselemättä enempää.

– Jos poliisilla on rynnäkkökivääri, en mene kysymään, mies sanoo.

Matkalla hän näki karhuryhmän laittamassa varusteita päälle.

Poliisin tummennettu auto.

Kun mies luki kotona lehdestä, mitä oli tapahtunut, hän ei malttanut jäädä sisälle vaan tuli pihalle katselemaan roskien viemisen varjolla.

– En minä silloin näin tässä seissyt, vaan ihan nuollen talonreunaa smyygailin tuolta väleistä, mies kertoo roskakatokseen osoittaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?