Kaksi poliisia loukkaantui räjähdyksessä Espoossa – asunnosta löytyi yksi kuollut - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kaksi poliisia loukkaantui räjähdyksessä Espoossa – asunnosta löytyi yksi kuollut

Julkaistu: 25.5. 22:07, Päivitetty 26.5. 3:04

Raskaasti aseistettuja poliiseja näkyi Espoon Mäkkylässä.

Espoon Mäkkylässä oli suuri poliisioperaatio maanantai-iltana.

Poliisipartio sai noin kello 20.30 aikaan maanantai-iltana tehtävän, jonka suorittamisen yhteydessä kohteena olevassa asunnossa tapahtui räjähdys.

Molemmat paikalla tehtävää suorittamassa olleet poliisit loukkaantuivat. Kummankin vammat vaativat sairaalahoitoa, mutta heillä ei ole hengenvaaraa.

Poliisi tiedotti puoli kahdentoista jälkeen illalla loukkaantuneiden poliiseiden päässeen sairaalasta.

Poliisi tiedotti noin kolmen aikaan aamuyöllä, että tarkastuksen aikana asunnosta on löytynyt yksi kuollut henkilö. Samalla Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi, että tapauksen tutkinta siirtyi Keskusrikospoliisille, koska tehtävän yhteydessä loukkaantui poliiseja.

Poliisi myös tiedotti, että poliisi tarkastaa asuntoa edelleen ja tarkastus saattaa jatkua aamuun asti.

Poliisin mukaan tehtävä, jonka yhteydessä räjähdys tapahtui, liittyi rutiininomaiseen tarkistukseen. Poliisin mukaan kyse ei ole terrorismista, eikä tiedossa ole seikkoja, jotka viittaisivat järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisi evakuoi varotoimenpiteenä kolmikerroksisen pienehkön kerrostalon asukkaat. Asukkaat ohjattiin tontin reunalla olleeseen linja-autoon, sillä välin kun poliisi tarkisti kerrostalon tilat. Asukkaat saivat hetkellisesti palata hakemaan henkilökohtaisia tavaroitaan yöllä, jonka jälkeen bussi kuljetti heidät hotellimajoitukseen loppuyöksi. Tällöin myös paikalla nähtiin poliisin teknisen tutkinnan yksikköjä.

Poliisin teknistä tutkintaa paikan päällä.

Noin kello yhdentoista aikaan talon suunnasta oli kuulunut rikkoutuvan lasin ääntä. Alkuillasta tapahtumia todistaneiden silminnäkijöiden mukaan poliisi oli aiemmin operaation yhteydessä rikkonut rakennuksen alimpia ikkunoita.

Paikalla on myös ambulanssi.

Länsi-Uudenmaan poliisin yleisjohtaja Petteri Ovaska kertoi IS:lle sähköpostitse myöhään maanantai-iltana poliisin lähtevän siitä olettamuksesta, että räjähteitä voi olla lisää.

– Poliisi suoritti rutiininomaista tarkistustehtävää. Räjähdyksen jälkeen poliisi joutuu olettamaan, että räjähteitä voi olla lisääkin, sähköpostissa todetaan.

Lisäksi poliisi kertoi, ettei tiedossa ole muita loukkaantumisia.

– Asunnon tarkastus on edelleen kesken. Kaikkia seikkoja ei voida tarkentaa vielä tässä vaiheessa, Ovaska tiedotti noin kello kahdentoista aikaan.

Poliisi on kehottanut sivullisia pysymään poissa alueelta.

Silminnäkijöiden mukaan tapahtumapaikan lähistöllä näkyi raskaasti aseistettuja poliiseja. Poliiseilla oli aseet esillä, luotiliivit yllä, kypärät päällä ja panssarikilvet mukana.

Yhdellä pihalla nähtiin ambulanssi. Mäkkylässä näkyi myös poliisin panssariauto. Poliisi sulki ainakin yhden tien ja asuinalueen.

IS:n saamien tietojen mukaan asukkaat olivat haistaneet savun hajua.

Mäkkyläläisen kerrostalon edustalla oli illalla hieman kello 23 jälkeen 6–10 naapuria noin 100 metrin päässä tapahtumapaikasta.

– Onhan se järkyttävää kun poliisi on loukkaantunut, yksi silminnäkijä kertoo IS:lle.

Toinen silminnäkijä kertoo, miten näki poliisin pukevan ylleen varusteita Turun tiellä.

Osa asukkaista oli kulkenut kello 19.00–19.30 maissa tapahtumapaikan ohi, mutta tuolloin he eivät olleet nähneet vielä mitään.

Eräs mies kertoo kotiin tullessaan kulkeneensa 30 metrin päästä virkamiehestä, joka oli viittonut häntä kauemmas.

Luettuaan lehdestä tapahtumista, hän oli palannut paikalle varoen.

– Mäkkylä on erittäin rauhallinen asuinalue, jossa ei koskaan tapahdu mitään, sanoi nainen, joka on asunut alueella 25 vuotta.

Mäkkylä sijaitsee Espoon ja Helsingin rajalla Vermon raviradan ja Kehä I:n välissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?