Ennuste: Tällaisessa säässä terassit avataan Suomessa – ”Pienestä kiinni” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ennuste: Tällaisessa säässä terassit avataan Suomessa – ”Pienestä kiinni”

Koronaviruspandemian takia suljetun saunaravintola Löylyn terassi tyhjänä Hernesaaressa Helsingissä 14. toukokuuta 2020.

Julkaistu: 23.5. 6:16

Koronaepidemian vuoksi suljettuina olleet ravintolat saavat avata ovensa kesäkuun 1. päivänä.

Ravintoloiden asiakasmääriä ja anniskeluaikoja säännellään vielä kesäkuun alussa, mutta terasseilla saa olla vakiomäärä asiakkaita. Sen vuoksi useat ravintolat aikovat laajentaa terassialueitaan.

Säiden puolesta terassien avaaminen ajoittuu suotuisasti. Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen (ECMWF) julkaiseman kuukausiennusteen mukaan juuri kesäkuun ensimmäiselle viikolle olisi koko Suomeen luvassa tavanomaista lämpimämpää säätä, tiedottaa Ilmatieteen laitos.

Toukokuun viimeisellä viikolla lämpötilat ovat vielä lähellä vuoden ajan keskiarvoja. Lapissa on paikoin jopa tavanomaista kylmempää. Mutta jo seuraavalla viikolla on luvassa liki helteitä.

Tavanomaisesti kesäkuu alkaa Etelä-Suomessa lähellä 20 asteen lämpötiloja ja Oulun korkeudellakin 15–20 asteessa. Uusimman, torstaina julkistetun kuukausiennusteen mukaan koko maassa olisi silti hieman tavanomaista lämpimämpää.

Taivaskin saattaa olla selkeä, mutta sateiden mahdollisuus on olemassa. Forecan mukaan Suomi sijoittuu kuun vaihteessa matala- ja korkeapainealueiden väliin, joten on mahdollista, että sateitakin tulee.

– Vaihtelu on vielä mahdollista. Matalapaineita voi liikkua ja silloin on pienestä kiinni, tuleeko hetkellisesti hieman viileämpää vai ei, kerrotaan Forecalta.

Kesäkuun toisella ja kolmannella viikoilla lämpötiloissa ei ole havaittavissa selvää poikkeamaa suuntaan tai toiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?