Savolaismiehen talon kattoon ilmestyi yhtäkkiä metrien kokoinen reikä – komisario Kortelainenkin häkeltyi: ”On tämä aika mysteeri” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Savolaismiehen talon kattoon ilmestyi yhtäkkiä metrien kokoinen reikä – komisario Kortelainenkin häkeltyi: ”On tämä aika mysteeri”

Omakotitalon kattotiilet irtosivat mystisesti perjantaina.

Julkaistu: 22.5. 20:53

Omakotitalon omistaja havahtui omituiseen jylinään, jonka jälkeen katolta oli lähtenyt metrien alalta kattotiiliä.

Itä-Suomen poliisilaitos on yrittänyt toiseksi turhaan löytää selityksen pudonneiden kattotiilien mysteeriin Riistavedellä Kuopion itäpuolella.

Uudehkossa omakotitalossa asuva iäkkäämpi mies havahtui perjantaina noin 14 aikoihin siihen, että ulkoa kuului omituista jylinää. Mentyään pihalle, havaitsi hän hämmästyksekseen, että katolta oli irronnut noin 3x3 -metrin kokoiselta alueelta kattotiiliä ja pudonneet maahan.

Omistaja pähkäili tapahtunutta jonkin aikaa ja otti lopulta yhteyttä hätäkeskukseen. Itä-Suomen poliisin poliisipartio kävi iltapäivällä tutkimassa kattovauriota.

Poliisin mukaan katolta irtosi tiiliä noin kolmen metrin alueelta.

Poliisi ei toistaiseksi ole löytänyt mitään selitystä mysteeriin.

– Siinä on yritetty sulkea pois kaikkia eri vaihtoehtoja, mutta ei olla päästy lopulliseen tulokseen, mikä sen olisi voinut aiheuttaa. On tämä aika mysteeri. Ollaan vähän ihmeissään tällä hetkellä, myöntää komisario Ilpo Kortelainen.

Poliisin mukaan raskaat tiilet eivät ole omia aikojaan voineet päätyä maahan jo katon loivan kaltevuuden vuoksi. Myöskään talon iäkäs omistaja ei poliisin mukaan ole itse kyennyt tiiliä alas heittämään.

Talon rakenteista ei löytynyt mitään, mikä olisi selittänyt tiilien irtoamisen. Katon alusrakenteissa ei ole vaurioita, eikä kattotilissä ole iskeymäjälkiä siitä, että joku kova esine olisi osunut niihin ylhäältä päin.

Reikä katolla.

Poliisi myös selvitti, ettei alueella ollut ainakaan lennonjohdon mukaan mitään sellaista lentoliikennettä, jonka vuoksi vaurio olisi aiheutunut.

Myöskään merkkejä räjähdyksestä tai maanjäristyksestäkään ei ole. Talon lähinaapurit on jututettu, mutta heillä ei ole äänihavaintoja tapahtuneesta.

– Se ei nyt kerro, etteikö voi olla ollut jotain muuta touhuamassa siinä eikä ole kiinnittänyt sitten huomiota, kun toinen keskittyneenä enemmän omaan rauhaansa kuulee häiriötekijät, huomauttaa Kortelainen.

– Omistaja kertoi kuulleensa kovaa jylinää, jonka seurauksena kattoon oli ilmestynyt reikä. Selitystä jylinälle ei ole saatu.

Kattotiiliä maassa.

Tiilet putosivat talon pihalle.

Kortelaisen mukaan poliisi ei ole löytänyt tapauksessa mitään rikoksen viittaavaa, joten toistaiseksi tehtävä kirjataan poliisin järjestelmiin S-, eli sekailmoituksena.

Kuopion seudulla putoili taivaalta perjantaina muutakin mysteeritavaraa kun autoilija tallensi videolle jättimäisen valkoisena liehuneen esineen leijailevan maahan Vitostien varrella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?