Uhri vietiin metsään ja jätettiin vähissä vaatteissa kylmään – poliisi pysäytti sattumalta epäiltyjen auton - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Uhri vietiin metsään ja jätettiin vähissä vaatteissa kylmään – poliisi pysäytti sattumalta epäiltyjen auton

Julkaistu: 22.5. 14:22

Poliisi on tutkinut maaliskuun lopussa tapahtunutta törkeää ryöstöä ja törkeää vapaudenriistoa.

Rikoksista epäillään neljää 1990-luvun loppupuolella syntynyttä miestä. Myös asianomistaja on samaan ikäluokkaan kuuluva mies. Asianomista ja osa epäillyistä tiesivät toisensa entuudestaan.

Teot tapahtuivat aamuyöllä 30. maaliskuuta Itä-Helsingissä. Juttu on siirtynyt tällä viikolla syyteharkintaan.

– Epäiltyjen tekojen motiivi on edelleen epäselvä, mutta taustalla ovat mahdollisesti aikaisemmat ristiriidat epäiltyjen ja asianomistajan välillä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Järmälä Helsingin poliisin tiedotteessa.

Tapahtumat alkoivat puolenyön jälkeen asianomistajan kodin edustalla Herttoniemessä. Poliisi epäilee, että asianomistaja pakotettiin käsiaseella uhkaamalla henkilöautoon. Autossa häntä estettiin pakenemasta aseella uhkaamalla.

Auto ajettiin Herttoniemestä Vuosaareen Kallvikinniementien päädyssä sijaitsevalle uimarannan pysäköintialueelle. Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että miestä pahoinpideltiin potkuin ja lyönnein pysäköintialueen viereisessä metsikössä. Häntä uhattiin myös ampua aseella.

Mieheltä anastettiin tapahtuman yhteydessä rannekello, puhelin, avaimet ja päällysvaatteet. Tekijät poistuivat paikalta autolla. Mies jätettiin metsikköön vähäpukeisena, ilman paitaa ja kenkiä. Mies käveli paljain jaloin hakemaan apua. Lämpötila oli tuona kevättalven yönä nollan tuntumassa.

Mies tapasi vajaan puolen tunnin kuluttua lehdenjakajan, joka soitti hätäkeskukseen.

Poliisipartio pysäytti sattumalta tuntomerkkeihin sopivan auton hetkeä ennen kuin poliisille tuli ilmoitus ryöstöstä. Partio oli pysäyttänyt henkilöauton tarkastaakseen sen kuljettajan ajokunnon. Kuljettaja ja kyydissä olleet henkilöt otettiin kiinni.

Yksi epäillyistä kertoi poliisille ensin väärät henkilötiedot. Häntä epäillään sen vuoksi myös väärän henkilötiedon antamisesta. Samaa henkilöä epäillään lisäksi ampuma-aserikoksesta. Ase, jota teossa epäillään käytetyn, on yhä kateissa. Kahta epäillystä epäillään myös huumausainerikoksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?