Koronarajoitukset iskivät myös iisalmelaiseen ”maailman pienimpään ravintolaan” – ”Yksi asiakas voi mennä sisälle ja kaksi terassille” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koronarajoitukset iskivät myös iisalmelaiseen ”maailman pienimpään ravintolaan” – ”Yksi asiakas voi mennä sisälle ja kaksi terassille”

Iisalmelaisessa Kuappi-ravintolassa on koronarajoitusten myötä kolmen hengen anniskelukapasiteetti.

­

21.5. 7:26

Leikillisesti maailman pienimmäksi ravintolaksi kutsuttu kolmen anniskelupaikan iisalmelainen tilausravintola Kuappi avaa ovensa asiakkaille isompien ravintoloiden tavoin kesäkuun alussa.

– Yksi asiakas voi mennä sisälle ja kaksi terassille, sillä terassia rajoitukset eivät koske, ravintoloitsija Sari Flygare sanoo.

Kuappi-ravintolan terassilla on kaksi asiakaspaikkaa.­

Koronarajoitusten vuoksi Kuapin sisätilassa voidaan palvella vain yhtä asiakasta kerrallaan.­

Kun nämä paikat ovat täynnä, käytössä on silloin koko ”ravintolan” kolmen hengen anniskelukapasiteetti.

Entisessä 1907 valmistuneessa VR:n taukotuvassa sijaitsevan ravintolan pinta-ala on kahdeksan neliötä. Ravintolaan ei voi mennä niin vain, vaan se pitää tilata auki kaksi vuorokautta aikaisemmin.

­

Ruuat ja juomat kannetaan Kuappiin vieressä sijaitsevasta varsinaisesta ravintolasta eli Iisalmen Olutmestarista. Se puolestaan on entinen tulli- ja pakkahuone. Mutta ravintolalta Kuappi näyttää pienestä koostaan huolimatta.

– Saa nähdä, tuleeko tälle kysyntää kun rajoitukset poistuvat. Joku olisi vappuna tullut, mutta silloin ei saanut avata.

­

Pieneen mökkiin sisustetun ravintolan mahdollisena valttina Flygare pitää sitä, että jos sen terassilla istuu kahdestaan, muita ei sinne voi tulla kun ei mahdu. Haittapuoli on se, että jos alkaa sataa, niin vain toinen mahtuu sisälle sateen suojaan.

Kuapin seinällä komeileva diplomi kertoo, että ravintolassa on järjestetty ”maailman pienin loppuunmyyty keikka”.­

Ravintola on huvittanut ihmisiä lähinnä sen pienen koon vuoksi. Guinnessin ennätystenkirjaan Kuappi pääsi vuonna 1994 maailman pienimmäksi esitettynä ravintolana ja se on saanut sen vuoksi paljon näkyvyyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?