Sipoolaisessa koulussa palataan etäopetukseen – merkittävä osa henkilökunnasta joutunut koronakaranteeniin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sipoolaisessa koulussa palataan etäopetukseen – merkittävä osa henkilökunnasta joutunut koronakaranteeniin

Sipoossa Uudellamaalla satakunta Söderkullan koulun oppilasta joutuu siirtymään ainakin ensi viikon ajaksi takaisin etäopetukseen.

Söderkullan koulu Sipoossa.

17.5.2020 15:53 | Päivitetty 17.5.2020 18:55

Etäopetuksen syynä on se, että henkilökuntaa on joutunut runsaasti koronakaranteeniin.

Merkittävä osa opettajista ja koulunkäynnin ohjaajista on ollut kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön. Oppilaat eivät ole altistuneet.

Kouluissa palattiin lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta.

”Niin merkittävä osa koulun opettajista ja koulunkäynnin ohjaajista on karanteenissa oltuaan kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön, että lähiopetusta ei voida järjestää koulun kaikille oppilaille turvallisesti. Etäopetusta opettajat voivat antaa oppilaille turvallisesti myös karanteenissa ollessaan”, Sipoon kunnan tiedotteessa sanotaan.

Kunta suosittelee 4–6 luokkien oppilaita siirtymään etäopetukseen. Lähiopetusta annetaan tavalliseen tapaan 1–3-luokkalaisille.

Suosituksesta huolimatta kouluun voivat tulla ne 4–6-luokkalaiset, jotka haluavat. Opetus heille tarjotaan kuitenkin etäyhteyksien kautta paikan päälle kouluun.

Kunnassa on varauduttu siihen, että karanteeni jatkuu ensi viikon jälkeenkin.

– Sellaista päätöstä emme tosin ole voineet vielä tehdä muuta kuin siltä osin kuin on tarpeellista. Tässä vaiheessa päätös opetusjärjestelyistä voidaan tehdä ensi viikon ajaksi, sivistysjohtaja Jukka Pietinen sanoo STT:lle.

Porvoolaisessa koulussa koronatartunta

Porvoossa puolestaan yli 20 ihmistä on altistunut uudelle koronavirukselle Linnajoen koulussa. Porvoon kaupunki tiedottaa, että koulun oppilaalla on todettu koronatartunta.

Linnajoen koulun muut luokat jatkavat maanantaina koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Karanteeniin määrätyt oppilaat siirtyvät etäopetukseen, josta huolehtivat karanteeniin määrätyt opettajat.

Linnajoen koulussa tehdään ylimääräinen siivous viikonlopun aikana.

– Koronatilanne on ollut Porvoossa hyvä, mutta parin viime viikon aikana tilanne on alkanut muuttua, ja tartunnat, ja erityisesti altistuneiden määrä, ovat lisääntyneet aikaisempaa nopeammin, kertoo johtava lääkäri Kati Liukko tiedotteessa.

Opetusministeri Li Andersson (vas) kirjoitti sunnuntaina Twitterissä koulun toimineen oppikirjan mukaan koronatartunnan kanssa.

– Kouluissa toimitaan tartuntatapauksissa juuri näin: välittömästi ja paikallisesti tartuntatautilain nojalla. Opetuksessa noudatetaan erityisjärjestelyjä turvallisuuden takaamiseksi, Andersson sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?