Elinkeinoministeri Lintilä koronan vaikutuksista matkailuun: ”Harmittaa valtavasti – Lapin talvikausi jo pilalla” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Elinkeinoministeri Lintilä koronan vaikutuksista matkailuun: ”Harmittaa valtavasti – Lapin talvikausi jo pilalla”

Elinkeinoministeri Mika Lintilän kannustaa suomalaisia kotimaan matkailuun ja toivoo siitä piristystä matkailuyrittäjien kassaan.

Mika Lintilän mukaan vielä on liian aikaista sanoa, kuinka paljon kotimainen kysynytä voi paikata matkailuyrittäjien menetyksiä.­

17.5. 7:26

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) lyö IS:n haastattelussa pöytään synkän arvion koronan vaikutuksesta Suomeen suuntautuvalle turismille.

– Harmittaa valtavasti, mutta Lapin osalta ensi talvi alkaa jo olla pilalla. Britit eivät ole tulossa talvikaudelle 2020. Kun miettii Lappiin normaalisti tulevien charter-lentojen määrää ja britit niistä puuttuvat, on se iso määrä.

Lintilän mukaan Britannian tilanne on tullut selväksi sen ministereiden julkisuuteen antamista lausunnoista. Erityisen pahana hän pitää Rovaniemen tilannetta, jonne britit ovat tulleet sankoin joukoin katsomaan joulupukkia.

Lapin-matkailun tuloissa keskiössä ovat aasialaiset turistit. Kaukomatkojen alkaminen on vielä pitkässä narussa. Eurooppa ei vielä ole avannut edes sisärajojaan.

Vaikka turistivirrat ulkomailta antavat odotuttaa itseään, apua koko Suomen matkailuyrittäjien kassavirtaan Lintilä odottaa kotimaisesta kysynnästä.

– Kysyntä tulee kasvamaan ja kestää jonkin aikaa. Onko siitä kompensoimaan menetyksiä, sitä on vielä mahdotonta sanoa.

Mökkienvuokraus pyörii Suomessa nyt kuumana. Kun ulkomaanlomat näyttävät olevan peruttu, halutaan lomalle tai etätöihin mökille.

– On tilanteessa se hyvä puoli, että olen aina ajatellut, että suomalaisten olisi hyvä välillä matkailla Suomessa. Täällä on aivan taivaallisen hienoja paikkoja.

Lintilä katsoo, että mökkibisnestä pitäisi nostaa vielä uudelle tasolle.

– Nyt niiden, jotka eivät mökkiä muuten käytä, kannattaisi laittaa se rohkeasti vuokralle, Lintilä kannustaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?