Pääministeri Marin kertoi Suomen koronastrategiasta – varauduttava toiseen aaltoon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin kertoi Suomen korona­strategiasta – varauduttava toiseen aaltoon

Sanna Marin piti kymmeneltä tiedotustilaisuuden, jossa käytiin läpi koronastrategiaa.

15.5.2020 7:11 | Päivitetty 15.5.2020 11:17

Pääministeri Sanna Marin (sd) piti aamupäivällä tilannekatsauksen, jossa avattiin hallituksen hybridistrategiaa ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin mittareista ja ennusteista, joilla koronavirustilannetta arvioidaan. Näistä olivat kertomassa sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Hallitukselta on kaivattu täsmällistä viestiä Suomen koronastrategiasta.

Viimeksi torstaina pääministeri kertasi kyselytunnilla eduskunnassa hallituksen tavoitteen, joka on estää viruksen leviäminen yhteiskunnassa, turvata terveydenhuollon kantokyky ja suojella riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä. Silti on jäänyt epäselväksi, mitä linjaus käytännössä tarkoittaa.

Pääministeri avasi Suomen koronastrategiaa tilannekatsauksessa.

Pitkin matkaa on myös pohdittu, olisiko järkevää, että suomalaisia sairastuisi enemmän, jotta maahan saataisiin immuniteettia.

Perjantaina pääministeri Marin sanoi olevan vaarallista ajatella, että tautia halutaan levittää, jotta ihmiset saisivat immuniteettia tautia vastaan.

– Emme edes tiedä, tuoko sairaus immuniteettia.

– Hallitus ei tavoittele laumaimmuniteettia, Sanna Marin vastasi.

Marinin mukaan hallitus toivoo, että jos syksyllä tulee uusi aalto, uusia rajoituksia ei tarvita, vaan epidemia pysyy kurissa ”testaa, jäljitä, eristä, hoida” -strategian turvin.

– Pyrimme löytämään kultaisen keskitien, että pystymme pitämään taudin hallinnassa niin, että tauti ei leviä, mutta samaan aikaan pyrimme pääsemään rajoituksista pikku hiljaa eroon, Marin sanoi tilannekatsauksessa aamupäivällä.

Ilta-Sanomat seurasi tilaisuutta hetki hetkeltä. Seuranta alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?