10-vuotias tyttö istui saunassa, kun lauteille pelmahti joukko miehiä – hävytön kommentti kummittelee naisen mielessä yhä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

10-vuotias tyttö istui saunassa, kun lauteille pelmahti joukko miehiä – hävytön kommentti kummittelee naisen mielessä yhä

IS:n lukijat kertoivat kamalista saunakokemuksistaan.

Julkaistu: 9.5. 17:00

Kysyimme suomalaisilta, mikä on heidän elämänsä kaikkein kamalin saunakokemus.

Saunominen herättää suuria tunteita.

Tämä selvisi Ilta-Sanomien suuressa saunakyselyssä, joka toteutettiin IS:n verkkosivuilla 28–30. huhtikuuta.

Kyselyn mukaan suomalaiset viihtyvät löylyissä parhaimmillaan useita kertoja viikossa. 30 prosenttia kertoi saunovansa vähintään kolme kertaa viikon mittaan.

Saunaan liittyy myös tärkeitä kirjoittamattomia sääntöjä. Kiihkeimmin suomalaiset tuntuvat suhtautuvan siihen, saako saunaan mennä peseytymättä ja etenkin siihen, saako lauteilla istua uimapuku päällä.

 He kommentoivat, että ”ei ole tytölle vielä tissit kasvaneet”.

Kyselyssä 56 prosenttia oli sitä mieltä, että saunaan mennään alasti, ei uimapuku päällä.

Kyselyyn vastanneista jopa 68 prosenttia ei peseydy ennen saunaan menoa.

Aina ei saunominen kuitenkaan ole ihana kokemus. Kyselyssä moni lukija kertoi myös kaikkein kamalimmista saunakokemuksistaan. Kokosimme niitä kokemuksia tähän artikkeliin.

Saunakyselyyn vastasi kaikkiaan 24 510 suomalaista.

Olin savusaunassa, kun vieras keski-ikäinen mies rupesi vaatimaan, että uima-asu pitää riisua pois. Olin itse 15-vuotias. Loppui se saunominen siihen.

–Nainen, 28

Olin 13-vuotiaana tyttönä saunassa yksin, kun perhetuttu (noin 45-vuotias mies) pamahti sinne katsomaan, onko puita laitettu. Huusin ja käskin lähtemään pois. Hän totesi vain, että on hän minut ennenkin alasti nähnyt ja ei kiinnosta pikkutisut. Tämä oli niin nöyryyttävää.

– Nainen, 20

Nuorempana olin saunassa isän ja hänen kavereidensa kanssa. Tahdoin päästä aikaisemmin pois, mutta en päässyt ja pyörryin sen vuoksi kylpyhuoneeseen.

–Mies, 39

Minut yritettiin pakottaa sekasaunaan tulevan aviomieheni kavereiden ja näiden naisystävien kanssa. Kieltäydyin, joten minut leimattiin tiukkapipoksi ja ilonpilaajaksi. He kun olivat aina sekasaunoneet yhdessä. Yök.

–Nainen, 54

Tyttöporukalla oltiin uimahallin porealtaassa. Kuplat loppuivat juuri, kun tuntematon mieshenkilö liittyi seuraan kysymällä ”täälläkö ne seksibileet pidetään”. Tuli kyllä äkkilähtö takaisin saunaan.

– Nainen, 50

Olin noin 10-vuotias, kun julkiseen sekasaunaan tuli ”vanhoja” miehiä. He kommentoivat, että ”ei ole tytölle vielä tissit kasvaneet”. Se oli ahdistavaa.

– Nainen, 30

 Jotkut jopa kehtasivat kosketella omaa värkkiään.

Mies istui viereeni julkisessa saunassa ja alkoi kuoria kuollutta ihoa ja leikata kynsiä.

– Mies, 19

Nainen teki jalkahoitoa saunassa. Kauhea valkea jauho tippui kuin lumisade saunan lauteille.

– Nainen, 59

Kauhein saunakokemus oli alastomana makaava turistinainen hotellin saunan alimmalla lauteella. Kukaan ei kehdannut kiivetä lauteille hänen ylitseen. Nainen ei ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää englantia eikä eleitä.

– Nainen, 38

 Ei ollut höyryä, että olisi peittänyt näkyvyyden.

Vastapäätä oli vieras nainen, joka istui hajareisin sivuttain. Alkoi hyväilemään itseään... En jäänyt katselemaan loppusuoritusta!

– Nainen, 45

Höyrysaunassa ei ollut seinää miesten ja naisten saunojen välissä. Tirkistelijät eivät poistuneet saunasta, vaan olivat tulleet sinne seuraamaan naisia.

– Nainen, 71

Olin uimahallin saunassa nurkkapaikalla. Kiuas oli lähimpänä minua. Vieressä istuva mies otti asiakseen heittää urakalla löylyä enkä kehdannut sanoa mitään. Iho siinä paloi.

–Mies, 21

Höyrysaunassa toisella puolella olivat miehet, joista jotkut tulivat kyttäämään naisia ja tyttöjä sinne. Jotkut jopa kehtasivat kosketella omaa värkkiään.

– Nainen, 28

Olin sukulaistytön kanssa julkisessa saunassa. Tyttö kyseli, miksi vastapäisellä naisella oli niin isot tissit.

–Nainen, 42

Ala-asteella uimatunnin jälkeen opettaja käski kaikki pojat samaan saunaan ja pakotti ottamaan uikkarit pois. Kyllä siinä yksi sun toinen poika nolosteli.

– Mies, 33

Olin kylpylän höyrysaunassa alasti, muut uikkareissa. Ei ollut höyryä, että olisi peittänyt näkyvyyden.

– Nainen, 68

Mikä on sinun elämäsi karmaisevin saunakokemus? Keskustele oheisessa kommenttiosiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?