Slovenian presidentti yllätti puhumalla suomea – näin Sauli Niinistö vastasi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Slovenian presidentti yllätti puhumalla suomea – näin Sauli Niinistö vastasi

Slovenian presidentti Borut Pahor yllätti tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhumalla suomea.

30.4.2020 22:51

Slovenian presidentti Borut Pahor yllätti suomalaiset twiittaamalla noin 50 sekuntia pitkän videon, jossa hän puhuu selvää suomea.

Videossa hän puhutteli presidentti Sauli Niinistöä ja Suomen kansaa.

– Herra presidentti, hyvä ystäväni Sauli Niinistö ja suomalaiset ystävämme. Slovenian presidenttinä tahtoisin ilmaista solidaarisuutemme yhteisessä taistelussa koronavirusta vastaan, Pahor sanoo videolla.

Hän toivoo, että suomalaiset ottaisivat vastaan slovenialaisten ihailun Suomen kansan rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta koronavirusta vastaan.

– Koko Eurooppa taistelee yhdessä tätä kriisiä vastaan ja uskomme, että kriisien päätyttyä olemme taas yhdessä vahvempia. Toivomme teille onnea ja menestystä, Pahor päättää.

Tähän presidentti Niinistö vastasi otettuna.

– Herra presidentti ja ystäväni Borut. Kiitos lämpimistä sanoistasi erinomaisella suomenkielellä. Kaikkea parasta sinulle ja Slovenian kansalle. Seuraavan kerran teen osuuteni slovenian kielellä, Niinistö twiittasi.

Slovenian presidentti Pahorin twiitillä oli illalla kello 22.30 uudelleentwiitauksia 17 ja tykkäyksiä lähes 200. Myös Niinistön twiitti keräsi suosiota: 7 uudelleentwiittausta ja 142 tykkäystä.

56-vuotias Pahor valittiin vuonna 2017 toiselle presidenttikaudelleen, eli hän on toinen kaksi kautta palvellut presidentti Sloveniassa Jugoslaviasta itsenäistymisen jälkeen.

Pahor on entiseltä ammatiltaan malli. Hän on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja häntä onkin tituleerattu Instagram-presidentiksi.

Nimi johtuu siitä, että Pahor lataa kuvia Instagramiin myös virkansa ulkopuolelta, henkilökohtaisesta elämästään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?