Näin paljon maskikohun takia HVK:lta lähtenyt Tomi Lounema sai palkkaa

Tomi Lounema ei saanut kultaista kädenpuristusta.

IS sai nähtäväksi Tomi Louneman työsopimuksen.

21.4.2020 11:25

Ilta-Sanomat sai työ- ja elinkeinoministeriöltä nähtäväksi Huoltovarmuuskeskuksen entisen toimitusjohtajan Tomi Louneman työsopimuksen ja todistuksen palvelusuhteen päättymisestä.

Sopimuksen mukaan Tomi Louneman työt Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajana alkoivat 11.11.2019.

Lounema allekirjoitti 6.11.2019 työsopimuksen, jossa työnantajan edustajina olivat allekirjoittajana työministeri Timo Harakka (sd) ja Huoltovarmuuskeskuksen henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela.

Työsopimuksen mukaan Tomi Lounema palkka oli 10 389 euroa kuukaudessa.

Sopimus perustuu kokonaispalkkaukseen. Toimitusjohtajalla ei ole työaikaa.

Luontoisetuna ovat oikeus matkapuhelinetuun ja tehtävän edellyttämiin etätyöskentelyn välineisiin tietoliikenneyhteyksineen.

Louneman työsuhde päättyi pitkänäperjantaina 10.4.2020 maskikohun saattelemana. Myös palkanmaksu loppui pitkänäperjantaina. Päättymissyynä oli asiakirjan mukaan Louneman oma irtisanoutuminen.

Irtisanoutumista seurasi kohu siitä, että Huoltovarmuuskeskus oli tilannut suojavarusteita ulosotossa olevalta, pikavippiyrittäjänä tunnetuksi tulleelta Onni Sarmasteelta ja kauneusyrittäjä Tiina Jylhältä.

Lounema ei saanut kultaista kädenpuristusta eikä muutakaan irtisanomisajan korvausta.

– Kyseessä oli oma irtisanoutuminen, joka alkoi välittömästi, Huoltovarmuuskeskuksen henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela selvittää.

Lounemalla ei ollut erillissopimusta mahdollisista potkuista. Työsopimuksen mukaan irtisanomisessa tai purkamisessa noudatetaan työsopimuslain säännöksiä.

Juttua muokattu 21.4.2020 kello 11.28. Dokumentit IS:lle antoi TEM, ei HVK, kuten jutussa ensin kerrottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?