Tuija kuvasi kaksi vuodenaikaa samana päivänä keittiönsä ikkunasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuija kuvasi kaksi vuodenaikaa samana päivänä keittiönsä ikkunasta

Helsingin Maunulassa asuva koronakaranteenilainen Tuija Salmi kuvasi talvisen aamun ja keväisen iltapäivän samaan suuntaan keittiöstään keskiviikkona.

Talven ja kevään ikuinen taistelu päättyi kevään voittoon, kun auringon lämpö haihdutti aamulla satneen lumen jo iltapäivällä.­

15.4. 20:54

Säätilassa tapahtui erikoisia muutoksia monin paikoin Suomessa keskiviikkona. Helsingin Maunulassa asuva Tuija Salmi otti harvinaisen kuvaparin keskiviikkona.

Hän kertoo, miten kaikki oikein tapahtui.

– Heräsin tavallista myöhemmin keskiviikkona ja ilahduin katsoessani ikkunasta ulos, että talvi tuli taas Helsinkiin ja pitihän siitä kuva ottaa. Keittiön ikkunasta nappasin kuvan Maunulan ala-asteen koululle päin, hän kertoo.

Keskiviikkoaamu valkeni talvisena Helsingin Maunulassa 15.4.2020.­

Salmi on tottunut valokuvaaja.

– Työskentelin pitkään mainosalalla ennen eläkkeelle jäämistäni. Otan paljon kuvia ja seuraan tapahtumia tarkasti, hän kertoo.

Kuvien ottaminen on myös mukavaa puuhaa, kun eletään koronaviruksen värittämää aikaa.

– Kuulun siihen ikäryhmään, jonka täytyy välttää liikkumista kodin ulkopuolella. Siksi kamera on usein lähellä näin koronakaranteenin aikaan.

Iltapäivällä hänen ohjelmassaan oli lyhyt kauppareissu.

– Tein sen ohjeiden mukaan, lähikontakteja vältellen, hän sanoo.

Suomen hallitushan linjasi maaliskuussa osana historiallista koronantorjuntapakettiaan, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa ”karanteenia vastaavissa olosuhteissa”.

Iltapäivällä kolmen aikaan lumi oli jo hävinnyt, kun keväisen auringon voima vei voiton.­

– Iltapäivällä kolmen aikaan otin sitten keväisen kuvan samaan suuntaan. Sää oli muuttunut täysin ja oli tullut kevät. Vaikka Suomi tunnetaan vaihtelevista säistään, on hienoa että sain ikuistetuksi kaksi vuodenaikaa samana päivänä, Salmi sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?