Poliisi sai tarpeekseen satapäisen nuoriso­joukon puuhista pääsiäis­viikon­loppuna – ”Mussutusta on nyt kuunneltu riittävästi”

”Pysykää kotona”, Lounais-Suomen poliisi kirjoittaa kärkkäässä tiedotteessaan.

13.4.2020 1:28 | Päivitetty 13.4.2020 7:19

Lounais-Suomen poliisi on saanut tarpeekseen nuorison touhuista pääsiäisviikonloppuna Porissa. Poliisin tiedotteen mukaan parhaimmillaan jopa satapäinen joukko on ”ajelehtinut” ainakin Tikkulan ABC:llä ja Mikkolan Prismalla, eikä käsikähmältä ole vältytty.

Poliisi on joutunut kolmena päivänä peräkkäin käskemään väkeä matkoihinsa eri puolilla Poria. Tiedotteessa tapahtumia luonnehditaan ”nuorison pääsiäisnäytelmäksi”.

Poliisin mukaan Porin porukassa on ollut sekä alle mopoikäisiä että auton ratissa istuvia aikuisia.

– Isossa joukossa on ollut keskenään erimielistä väkeä ainakin Lähi-idästä ja Satakunnasta, poliisi kertoo tiedotteessa.

Porukassa on ollut uhoamista ja tappeluita.

– Lapsellista ja tyhmää, tiedotteessa todetaan.

– Juuri tällä hetkellä tuollaisissa paikoissa ei kerta kaikkiaan ole mitään järkevää tekemistä.

Poliisi kehottaa huoltajia pitämään ainakin nuorimmat poissa edellä kuvatun kaltaisesta touhusta. Poliisin mukaan ”ei menisi lainkaan hukkaan”, jos vähän vanhemmatkin lapset tekisivät vapaa-ajallaan jotakin hyödyllisempää.

– Ohjeita, neuvoja ja poistumiskäskyjä on nyt annettu toistuvasti paikan päällä, ja mussutusta on nyt kuunneltu riittävästi. Seuraavana keinovalikoimassa ovat niskoittelusta johtuvat sakkorangaistukset tai poliisilain nojalla tehdyt vapauteen kohdistuvat toimet, polisii lupaa.

– Pysykää kotona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?