Laivojen matkustajaliikenne Ruotsista, Virosta ja Saksasta jää tänään tauolle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Laivojen matkustajaliikenne Ruotsista, Virosta ja Saksasta jää tänään tauolle

Laivojen matkustajaliikenne Ruotsiin, Viroon ja Saksaan jää tauolle.

Julkaistu: 11.4. 2:01, Päivitetty 11.4. 14:32

Laivojen matkustajaliikenne Ruotsista, Virosta ja Saksasta Suomeen jää tänään tauolle. Tällä tietoa katkos kestää noin kuukauden.

Uutena liikenteen rajoittamistoimena Suomen hallitus suositti, että laivayhtiöt lopettavat tänään henkilöliikenteen lipunmyynnin Ruotsista, Virosta ja Saksasta Suomeen.

Laivayhtiöt ovat ilmoittaneet noudattavansa suositusta, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö. Suositus on voimassa 13. toukokuuta asti. Se ei koske tavara- ja rahtiliikennettä.

Toiseen suuntaan eli Suomesta pois laivalla on yhä mahdollista matkustaa. Ulkoministeriö suosittelee kuitenkin välttämään ulkomaille matkustamista.

Henkilöliikenne laivoilla Ahvenanmaalta Manner-Suomeen ja takaisin on yhä mahdollista. Välttämätön ja perusteltu lentoliikenne Maarianhaminaan Tukholmasta, Helsingistä ja Turusta on myös sallittua.

Välttämätöntä liikennettä ovat esimerkiksi terveydenhuoltoon ja huoltovarmuuteen liittyvät tehtävät.

Korjaus 11.4.2020 klo 14.30: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että laivojen matkustajaliikenne Suomesta Ruotsiin, Viroon ja Saksaan jää tänään tauolle. Keskeytys laivaliikenteessä on kuitenkin voimassa toiseen suuntaan eli Ruotsista, Virosta ja Saksasta Suomeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?