Poliisi turhautui: Mökkihimoiset uusimaalaiset livahtavat rajan yli valvomattomista kohdista – ”Kyse on vakavista asioista” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi turhautui: Mökkihimoiset uusimaalaiset livahtavat rajan yli valvomattomista kohdista – ”Kyse on vakavista asioista”

Ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että poliisi lisää valvontaa.

9.4.2020 14:54

Poliisin tietoon on tullut, että Uudenmaan maakuntarajaa pyritään ylittämään kohdista, joissa ei ole tarkistuspisteitä.

Kaikki eivät ole vieläkään uskoneet sitä, että rajaa ei saa ylittää ilman pätevää syytä. Makkaran paistelu mökillä ei ole oikea syy rajan ylitykseen.

– Kyse on vakavista asioista. Pääsiäisen vietto tai mökkimatka eivät ole päteviä syitä ylittää rajaa, ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille

Hän muistuttaa, että poliisi vetoaa kansalaisiin: noudattakaa liikkumisrajoitusta.

– Meillä ei ole tarkkoja lukumääriä näiden kiellettyjen yritysten määristä, mutta nyt vihdoin pitää ymmärtää, että Suomi elää poikkeusoloissa ja tilapäisillä rajoituksilla estetään koronaviruksen aiheuttaman taudin leviämistä. Pääsiäinen tulee ensi vuonnakin, hän sanoo.

Höök painottaa, että poliisi seuraa tilannetta aktiivisesti ja reagoi tilanteeseen lisäämällä valvontaa.

Pysykää kotona

Tänä vuonna poliisi kehottaa ihmisiä pysymään kotona. Uudellamaalla poliisi tehostaa rajojen valvontaa pääsiäisenä. Liikennettä valvotaan noin 40 tarkastuspisteellä ja liikkuvalla valvonnalla.

Lisäksi junaliikennettä valvotaan. Maakuntarajan saa ylittää liikkumisrajoitusten aikana vain välttämättömästä syystä.

– Nyt pitää vihdoin uskoa se, että vapaa-ajan matkustaminen ei ole välttämätön syy matkustaa Uudenmaan rajan yli.

Tässä ovat oikeat syyt

Hyväksyttävät perusteet rajan ylitykseen ovat viranomaistoiminta, työn, elinkeinon tai luottamustoimen harjoittaminen, lakisääteisen velvollisuuden täyttäminen, lähiomaisen kuolema, lapsen tapaamisoikeus tai muu painava henkilökohtainen syy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?