SK: Valtion suojamaski­kauppa kietoutuu outoon vyyhtiin – kauneus­yrittäjä Tiina Jylhä syyttää ulosotto­velkaista liike­miestä kavalluksesta

Jylhä sanoo liikemies Onni Sarmasteen ilmoittaneen Huoltovarmuuskeskukselle väärän tilinumeron.

9.4.2020 9:06

Suomen valtion epäonnistunut hengityssuojainkauppa kietoutuu omituiseen vyyhteen, jossa kaksi yrittäjää riitelee keskenään. Asiasta kertoo Suomen Kuvalehti.

Yllä olevalla videolla hallituksen tiedotustilaisuus suojavarusteista.

Toinen heistä on viihdejulkisuudesta tunnettu kauneusyrittäjä Tiina Jylhä, joka syyttää muun muassa pikavippiyhtiöitä pyörittänyttä ulosottovelkaista liikemies Onni Sarmastetta kavalluksesta. Sarmaste puolestaan väittää joutuneensa itse huijaus- ja kiristysyrityksen kohteeksi.

Suomen Kuvalehden mukaan Suomen valtio ei tilannut Kiinasta hankittuja hengityssuojaimia suoraan Kiinasta vaan Sarmasteen yritykseltä. Keskiviikkona Huoltovarmuuskeskus ilmoitti, että tarvikkeet eivät ole sairaalakäytössä eurooppalaisten standardien mukaisia.

Virossa plastiikkakirurgiaklinikkaa pyörittävä Jylhä sanoo, että Huoltovarmuuskeskus oli tilannut hengityssuojaimia hänen yritykseltään, ja Sarmasteen oli määrä toimia hankkeessa vain konsulttina, joka neuvotteli kaupat valtion kanssa.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan Tomi Louneman twiittaama kuva Finnairin lentokoneesta, joka toi kirurgisia maskeja ja hengityksensuojaimia Helsinki-Vantaalle Kiinan Quangzhousta.

Hänen mukaansa Sarmaste vei kuitenkin miljoonien arvoisen kaupan itselleen ilmoittamalla Huoltovarmuuskeskukselle väärän belgialaisen tilinumeron ennakkomaksua varten.

Sarmaste taas sanoo, että hänen tarkoituksenaan oli hankkia valtiolle myytäviä tarvikkeita Jylhän yritykseltä, mutta tämä ei ollutkaan pystynyt toimittamaan niitä. Sarmaste väittää, että Jylhä olisi kumppaninsa Tapani Valkosen kanssa palkannut moottoripyöräjengi Helvetin enkelit perimään häneltä viittä miljoonaa euroa. Sarmasteen mukaan hänen ikkunansa läpi paiskattiin maanantaina iso kivi.

Huoltovarmuuskeskus ei kommentoinut asiaa Suomen Kuvalehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?