Poliisi tarkasti, kuinka ravintolat ja baarit ovat noudattaneet sulkua – tällaisia rikkomuksia kävi ilmi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi tarkasti, kuinka ravintolat ja baarit ovat noudattaneet sulkua – tällaisia rikkomuksia kävi ilmi

Ensimmäisen kahden vuorokauden aikana poliisi tarkasti noin 2000 ravitsemisliikettä ulkoa käsin tai sisällä käymällä.

Poliisi on lauantaista lähtien tarkkaillut, kuinka ravitsemusliikkeiden sulkua on noudatettu. Yhtään ravintolaa tai baaria ei ole toistaiseksi jouduttu rankaisemaan.­

7.4. 13:42

Poliisihallitus kommentoi tiedotteessa viikonloppuna voimaan astunutta ravintoloiden ja baarien väliaikaista sulkemista.

Poikkeusolojen vuoksi poliisi on lauantaista asti suorittanut koko Suomessa tehostettua majoitus- ja ravitsemistoiminnan aukiolon valvontaa.

Valvonta tehtiin osittain teemavalvontana ja osittain muun toiminnan yhteydessä.

– Kahden ensimmäisen vuorokauden aikana tarkastettiin joko ulkoisesti tai sisällä käymällä noin 2 000 ravitsemisliikettä, poliisihallituksen tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan ravintolat ja baarit ovat noudattaneet sulkemismääräystä hyvin.

– Yhtäkään ravitsemisliikettä ei ole jouduttu rikkomuksista rankaisemaan, poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Järvenpää kommentoi tiedotteessa.

Poliisi kertoo puuttuneensa vähäisiin rikkomuksiin neuvomalla.

Tällaisia tilanteita ovat Järvenpään mukaan olleet muun muassa ”salaattien ja kahvin jakaminen itsepalveluna sekä se, että ihmiset ovat jääneet terassille nauttimaan ostettuja tuotteita.”

Sulkemismääräys ei koske henkilöstöravintoloita eikä ruoan ja juoman ulosmyyntiä mukaan muualla nautittavaksi.

Ravintolat ja baarit ovat sulkeneet ovensa näillä näkymin toukokuun loppuun saakka.

Eduskunta vahvisti valtioneuvoston asetuksen myöhään viime torstaina. Asetus edellytti, että ravintoloiden, baarien ja kahviloiden kaikkialla Suomessa piti sulkea ovensa vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi.

Ravitsemisliikkeiden sulkemisella pyritään hillitsemään koronaviruksen leviämistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?