Mies raiskasi lapsen törkeästi – tuomio pysyi ennallaan hovioikeudessa

Mies raiskasi saman lapsen kolme kertaa törkeällä tavalla.

Poliisit ottivat miehen kiinni Roihuvuoressa tapahtuneessa poliisioperaatiossa 12.1.2019.

7.4.2020 11:05

28-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen saama viiden vuoden vankeustuomio pysyi ennallaan Helsingin hovioikeudessa. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että mies syyllistyi kolmeen törkeään raiskaukseen ja neljään törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Mies kiisti hovioikeudessa kaikki syytteet ja vaati tuomionsa kumoamista, mutta siihen hovioikeuden mielestä ei ollut aihetta.

Mies käytti seksuaalisesti hyväkseen yhtä ja samaa lasta, joka oli tapahtumien aikaan vain 14-vuotias. Rikokset tapahtuivat Itä-Helsingissä, Roihuvuoressa sijaitsevassa yksityisasunnossa vuoden 2018 lokakuun ja vuoden 2019 tammikuun välisenä aikana.

Raiskaukset tapahtuivat eri päivinä. Mies ei käyttänyt kondomia.

Tekoihin liittyi huumausaineita, joita mies ja uhri nauttivat asunnolla. Pelkotilan takia uhri ei pystynyt puolustamaan itseään. Yhdellä kerralla mies käytti fyysistä väkivaltaa.

Uhri kävi purkamassa tuntemuksiaan ja sai apua kokemuksiinsa muun muassa Helsingin Poikien talolla. Mies joutuu maksamaan uhrille 20 000 euron kipu- ja kärsimyskorvaukset.

IS ei julkaise ulkomaalaistaustaisen miehen nimeä, koska se voisi paljastaa uhrin henkilöllisyyden. Helsingin hovioikeuden perjantaina antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä osapuolet voivat hakea korkeimmasta oikeudesta valituslupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?