Hallitus päätti: Suomeen saapuvien karanteeni­määräyksiä tiukennetaan – laivojen matkustaja­liikenne jäihin

Laivojen henkilöliikenne Ruotsiin, Viroon ja Saksaan päättyy 13. toukokuuta asti.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) mukaan hallitus on päättänyt aiemmin ilmoitetun mukaisesti jatkaa liikenteen rajoituksia sisä- ja ulkorajoilla 13. toukokuuta asti. Lisäksi maahantulijoiden karanteenimääräyksiä tiukennetaan. Pääsääntönä on, että kaikki sisärajojen yli Suomeen saapuvat henkilöt ovat Suomessa oleskelunsa aikana velvollisia pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa 14 vuorokauden ajan.

Videolla nähdään Ohisalon puheenvuoro.

Ruotsin ja Norjan puolella työssä käyvien suomalaisten tulee olla karanteenia vastaavissa olosuhteissa heidän ollessaan Suomen alueella. .

Ruotsista tai Norjasta Suomeen tulevien työntekijöiden tulee myös noudattaa THL:n ohjeistusta ja olla karanteenia vastaavissa olosuhteissa mahdollisuuksien mukaan niin Suomessa kuin kotona ollessaan.

Liikennemäärät Ruotsin ja Norjan rajoilla ovat vähentyneet 95 prosenttia. Valtaosa liikenteestä on tavaraliikennettä.

Laivojen matkustajaliikenne jäihin

Hallitus suosittaa myös laivayhtiöitä lopettamaan henkilöliikenteen lipunmyynnin Suomesta Ruotsiin, Viroon ja Saksaan 11. huhtikuuta alkaen. Suositus on voimassa 13. toukokuuta asti. Suositus ei koske tavara- ja rahtiliikennettä.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr). mukaan ministeriöllä on tiedossa noin 2 000 suomalaista matkailijaa ulkomailla. Suurimmat ryhmät ovat Espanjassa, Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Thaimaassa.

Haaviston mukaan Pekingin ja Soulin suurlähetystöt ovat työskennelleet huoltovarmuushankintojen eteen. Ukrainan kanssa on käyty keskusteluja maatalouden kausityöntekijöistä.

Ahvenanmaan sairaalan toiminta turvataan

Hallitus velvoittaa sosiaali- ja terveysministeriön huolehtimaan siitä, että Ahvenanmaan sairaalan toiminta turvataan yhteistyössä Ahvenanmaan maakunnan hallituksen kanssa. Tarvittavat lääkärit järjestetään manner-Suomesta Ahvenanmaalle, ja saapuvan henkilöstön riittävä ruotsin kielen taito varmistetaan. Turussa toimiva FinnHEMS:n helikopteri palvelee myös Ahvenanmaata.

Tiedotustilaisuudessa olivat mukana Ohisalon ja Haaviston lisäksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd).

Katso koko tiedotustilaisuus:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?