Pentti Linkolan viimeinen haastattelu julkaistiin torstaina Kulttuuritoimitus-sivustolla – puhui koronaviruksesta: ”Auttaa se jotain” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pentti Linkolan viimeinen haastattelu julkaistiin torstaina Kulttuuritoimitus-sivustolla – puhui koronaviruksesta: ”Auttaa se jotain”

Julkaistu: 5.4. 17:41

Linkola puhui viimeisessä haastattelussaan muun muassa voinnistaan, suhtautumisestaan koronaviruspandemiaan ja maapallon tulevaisuudennäkymistä.

Pentti Linkola antoi haastattelun vielä hieman ennen kuolemaansa.

Linkolan Kulttuuritoimitus-verkkojulkaisulle antama haastattelu jäi hänen viimeisekseen. Haastattelu julkaistiin torstaina 2. huhtikuuta.

Haastattelussa Linkolalta kysyttiin muun muassa hänen voinnistaan, suhtautumisestaan koronaviruspandemiaan ja maapallon tulevaisuudennäkymistä.

– Koronavirus voi hieman jarruttaa maapallon tuhoa, mutta kun se on saatu lannistettua, jatkuu sama elämäntapa, Linkola totesi vallitsevan pandemian vaikutuksista.

Maapallon tulevaisuuden suhteen hän kertoi olevansa pessimisti.

– Ihminen on evoluution tuottamista lajeista kaikkein kamalin, vaikka onkin luonut hienoa kulttuuria ja sivistystä.

Linkola kertoi uskovansa ihmiskunnan voittavan koronaviruksen. Voinnista kysyttäessä hän sanoi olevansa ”vaivaisukko”.

– Kävelen kepin kanssa sisällä huoneissa. Minä en enää jaksa edes seurata näitä koronajuttuja. Auttaa se jotain, mutta ilmastonmuutos ja lajikato ovat ylivoimaisesti mittavampia asioita.

Viimeinen haastattelu päättyi Linkolan toteamukseen viruksen aiheuttamasta keskustelusta.

– Nyt ihminen kiihtyy, kun sen taloutta uhataan, ei maapallon takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?