THL julkaisi kuntakohtaiset koronatartunnat – päiväkohtaisissa testimäärissä eroa jopa 1500 - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL julkaisi kunta­kohtaiset tiedot korona­tartunnoista – Helsinki 555, Tampere 72, Oulu 56, Turku 33...

Koronavirustestien määrä on noussut, mutta määrissä on rajuja päiväkohtaisia vaihteluja.

Julkaistu: 5.4. 10:05

Eniten varmennettuja koronavirustartuntoja on Helsingissä. THL:n listassa näkyvät kunnat, jossa tartuntoja on yli viisi.

THL on julkaissut entistä tarkemmat, kuntakohtaiset tiedot varmennettujen koronavirustartuntojen määristä. Listauksessa luetellaan kaikki kunnat, jossa tapauksia on yli viisi.

Eniten kuntakohtaisia varmennettuja tartuntoja on Helsingissä, 555 tapausta. Helsinkiä seuraavat Espoo (176), Vantaa (100), Tampere (72), Oulu (56) ja Jyväskylä (44).

Tartuntoja on siis paljon ennalta tiedetysti Uudellamaalla ja muissa suurissa kaupungeissa. Listalle nousee myös jokunen pienempi kunta. Esimerkiksi reilun 8 000 asukkaan Laitilassa varmennettuja tartuntoja on 5 ja 10 000 asukkaan Muuramessa 7.

Kaikkiaan tartuntoja on todettu Suomessa 1 927.

  • Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Alle viiden rekisteröidyn tartuntatapauksen kuntia ei ole kerrottu. Nämä tartuntatapaukset on lueteltu vain sairaanhoitopiireittäin.

Esimerkiksi Itä-Savon sairaanhoitopiirin osalta ei ole lainkaan julkista tietoa tartuntojen alueellisesta jakautumisesta, sillä yhdessäkään kunnassa ei ole yli viittä tartuntatapausta.

THL:n julkaisemista tiedoista selviää myös entistä tarkemmat testimäärät. Kaikkiaan koronavirustestejä on tehty reilut 25 000 kappaletta.

Pääsääntöisesti testimäärät ovat olleet kasvusuhdanteessa, mutta päiväkohtaisissa määrissä on huomattavaa vaihtelua.

Kapasiteetti on toistaiseksi noin 2 500 testiä päivässä, mutta siihen on ylletty vain kahdesti, 27. maaliskuuta ja 4. huhtikuuta. 29. maaliskuuta testejä tehtiin vain 583 ja päivää myöhemmin määrä nousi 1 200 testiin.

Viimeisen kymmenen päivän aikana alle tuhanteen päiväkohtaiseen testiin on jääty kerran. Ensimmäisen kerran tuhannen päiväkohtaisen koronatestin raja ylitettiin 17. maaliskuuta.

THL:n datasta selviää niin ikään päiväkohtaiset uusien todettujen tartuntatapausten määrä. Eniten uusia tartuntoja on todettu 1. huhtikuuta, 115 kappaletta.

Ikäryhmittäin tartuntoja on eniten 50–59-vuotiailla ja miehillä tautitapauksia on aavistuksen naisia enemmän (50,4 prosenttia tapauksista).

  • Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?