Helsingin sotejohtaja vaatii alkoholin myynnin kieltämistä koronakriisin aikana - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin sotejohtaja vaatii alkoholin myynnin kieltämistä koronakriisin aikana

Juha Jolkkonen arvioi, että alkoholin myynnin lopettaminen olisi tehokkain keino vähentää koronakriisin seurannaisvaikutuksia.

Julkaistu: 29.3. 15:35

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Juha Jolkkonen pelkää, että alkoholin kulutus kasvaa, ellei sitä rajoiteta koronakriisin ajaksi.

Koronakriisi nostaa huolen suomalaisten liiasta alkoholin kulutuksesta.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Juha Jolkkonen vaatii, että alkoholin myynti pitäisi nyt poikkeusoloissa lopettaa kokonaan.

Hän kertoo asiasta Twitter-tilillään.

Ilta-Sanomat kysyi Juha Jolkkoselta asiasta tarkemmin.

– En aja kieltolakia Suomeen, vaan esitän huoleni siitä, että alkoholin käyttö lisääntyy koronatilanteen takia, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Juha Jolkkonen kertoo Ilta-Sanomille.

Hän kertoo, että poikkeusoloissa monet suojamekanismit puuttuvat, ja alkoholin käyttö saattaa salakavalasti alkaa kasvaa.

– Kun ei olla töissä, vaan kotona etätöissä tai lomautettuna, voidaan ajautua siihen, että alkoholia juodaan enemmän. Jo nyt on hiljaisia signaaleja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta siitä, että näin on käynyt, hän sanoo.

– Myös Alkon ja vähittäiskauppojen myyntilukujen kasvu kertoo saman suuntaista.

– Toivon, että perheissä havahduttaisiin tähän, että kasvanut alkoholin käyttö tuo mukanaan helposti muita ongelmia, Jolkkonen painottaa.

Erityisesti pitäisi hänen mukaansa ajatella lapsia ja nuoria.

– Sosiaali- ja terveydenhuolto tulee koronakriisin aikana kuormittumaan koronapotilaista, ja sosiaalisten ongelmien kasvu kuormittaa palvelujärjestelmää entistä enemmän. Normaalioloissakin esimerkiksi päivystysten käynneistä monen taustalla on liiallinen alkoholin käyttö, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?