Presidentti Niinistö IS:lle: Osinkojen jako ei oikein sovi koronakevääseen

Presidentti Sauli Niinistö ei aiempien kokemuksiensa valossa uskalla uskoa, että johtajat luopuisivat palkkioistaan ja bonuksistaan edes koronatilanteessa.

Suomen ja suomalaisten taloudelle on etsitty pelastusta siitä, että valtio ottaisi kaikki koronasta tulevat kulut maksettavakseen. Sauli Niinistö ei lämpene ajatukselle.

28.3.2020 7:01

Presidentti Sauli Niinistö ottaa moraaliselta kantilta osaa keskusteluun siitä, pitäisikö yritysten luopua tänä keväänä osinkojen jaosta koronakriisin jyllätessä Suomessa ja sen taloudessa. Presidentin mukaan osingot eivät istu aikaan.

– Eivät ne osingot tähän aikaan kovin hyvin sovi.

Siihen hän ei aiempien kokemuksiensa valossa uskalla lähteä uskomaan, että johtajat luopuisivat palkkioistaan ja bonuksistaan edes koronatilanteessa.

– Mitä tulee luopumiseen, niin kovin herkästi ihmiset eivät lähde sellaiseen ajatteluun mukaan. Uskon, että tätä (korona) taakkaa tullaan kyllä jakamaan aika kovallakin kädellä.

Presidentti leikkasi 2013 alussa palkkaansa ikävässä taloustilanteessa, mutta palkka-ale ei saanut aikaan toivottua liikettä muissa.

Koronakriisin aikana Suomen ja suomalaisten taloudelle on etsitty pelastusta siitä, että valtio ottaisi kaikki koronasta tulevat kulut muutaman muun maan esimerkin mukaisesti maksettavakseen.

Ex-valtionvarainministeri ei ajatukselle lämpene. Kysymys kuuluu hallitukselle.

– Kuulostaa kyllä aika summalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?