Video osoittaa: Moottoritien varteen on jo tuotu aitoja Uudenmaan rajalle nousevia tiesulkuja varten - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Video osoittaa: Moottoritien varteen on jo tuotu aitoja Uudenmaan rajalle nousevia tiesulkuja varten

Julkaistu: 27.3. 14:40

STT:n tietojen mukaan Uudenmaan eristäminen muusta Suomesta alkaa ensi yönä vuorokauden vaihtuessa. Maakunnan rajoille on tulossa 30–40 sulkupistettä.

Helsingin ja Tampereen välisellä moottoritiellä kuvattu video osoittaa viranomaisten valmistautuvan parhaillaan tiesulkujen pystyttämiseen Uudenmaan maakunnan rajoille.

  • Video on nähtävissä jutun yläosassa.

Video on kuvattu perjantaina puolenpäivän aikoihin kolmostiellä, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajan läheisyydessä. Sillä näkyy, kuinka rajan kummallekin puolelle ennen liittymiä on tuotu aitoja, mitä ilmeisimmin tiesulkujen pystyttämistä varten.

Aitoja Hyvinkään pohjoisliittymän tienoilla kolmostiellä.

STT:n tietojen mukaan Uudenmaan eristäminen muusta Suomesta alkaa ensi yönä vuorokauden vaihtuessa. Eduskunnan on määrä päättää Uudellemaalle esitetyistä liikkumisrajoituksista tänään.

Poliisissa on varauduttu siihen, että rajoitukset astuisivat voimaan tämän päivän aikana. Aapion mukaan tiesulut on tarkoitus saada saman tien Uudenmaan maakunnan rajoille.

Kolmostiellä vaihdettiin perjantaina myös liikennemerkkejä.

Maakunnan rajoille on tulossa 30–40 sulkupistettä. Teiden lisäksi poliisi valvoo rautatie- ja lentoliikennettä.

Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentajan Lasse Aapion mukaan useat sadat poliisit ovat valmiina liikennevalvontaan jo tänään, jos liikkumisrajoituksista tulee päätös.

Aapion mukaan myös varusmiehet hälytetään apuun heti eduskunnan päätöksen tultua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?