Valtiovarain­ministeri Kulmuni tunnusti Vappu ja Marja livessä: ”On tullut vähän enemmän munkkeja hankittua” – kehottaa tukemaan paikallis­yrittäjiä koronakriisissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Valtiovarain­ministeri Kulmuni tunnusti Vappu ja Marja livessä: ”On tullut vähän enemmän munkkeja hankittua” – kehottaa tukemaan paikallis­yrittäjiä koronakriisissä

Katri Kulmuni tiistaina matkalla neuvotteluihin Säätytalolle.

Julkaistu: 26.3. 21:47

Valtiovarainministeri kehottaa käyttämään paikallisten yrittäjien palveluita.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) tunnusti MTV:n Vappu ja Marja live -ohjelmassa käyneensä koronakriisin aikana paljon ostoksilla lähileipomossa.

– On tullut vähän enemmän munkkeja hankittua. Se voi olla kohtalokasta.

Kulmuni sanoi, että monella yrittäjällä on vaikea tilanne. Hän tekee omalta osaltaan kaikkensa, jotta pystyisi auttamaan lähikorttelin yrittäjiä.

Kulmuni toivoi ihmisten tukevan ja auttavan paikallisia yrittäjiä. Ihmiset voisivat hakea vähän useammin ruokaa lähiravintolasta kotiin, ostaa pullaa mukaan tai tehdä tilauksia nettikaupasta.

Toimittaja Marja Hintikka kommentoi, että maailman talous on syöksynyt kriisin koronan aikana. Hän kysyi ministeriltä, miten kriisistä noustaan.

– Minulla ei ole täydellistä vastausta vielä olemassa. Kukaan ei tiedä, kuinka pitkä tästä tilanteesta tulee.

Kulmuni sanoi olevan selvää, ettei maailma palaa samanlaiseksi kuin ennen koronakriisin alkua.

– Suomelle alkaa tästä erittäin pitkä jälleenrakennus.

Kulmuni kertoi olevansa 1990-luvun lama-ajan lapsi. Hän muistaa, miten silloin piti kaikessa säästää. Koulussa piti leikata pyyhekumeja kahtia.

– Tästä taantumasta tulee vastaavanlainen tai ehkä pahempi.